Pacquiao-træner antyder dopingmisbrug

Gamle dopingbeskyldninger er pludselig blevet aktuelle, efter at Manny Pacquiaos træner sætter spørgsmålstegn ved indholdet af en drik, bokseren fik af sin fysiske træner

Efter et voldsomt KO-nederlag i december 2012 var Manny Pacquiao i slutningen af november 2013 tilbage som sejrherre mod Brandon Rios i Macai i Kina. Siden har en dopinghistorie kastet skygger på både Rios og Pacquiao. (Foto: AP)
Efter et voldsomt KO-nederlag i december 2012 var Manny Pacquiao i slutningen af november 2013 tilbage som sejrherre mod Brandon Rios i Macai i Kina. Siden har en dopinghistorie kastet skygger på både Rios og Pacquiao. (Foto: AP)

Den amerikanske bokser Brandon Rios testede i december positiv for det forbudte stof DMAA, eller Methylhexanamine, efter at han havde gået 12 omgange med bokselegenden Manny Pacquiao i Macau i Kina.

Rios tabte stort set samtlige omgange alligevel, men historien blev torsdag pludselig noget mere interessant, da Pacquiaos træner, Freddie Roach, antydede, at også hans bokser tidligere kan have fået dopingpræparater i en energidrik. Rios har nemlig den samme fysiske træner, Alex Ariza, som tidligere har samarbejdet med Roach omkring Pacquiaos træning.

- Jeg kender hans træner, og jeg bryder mig ikke om ham, hvilket er en af grundene til, at han ikke arbejder for mig mere. Jeg synes, han er lidt skummel, sagde Freddie Roach torsdag i et intervew med Radio Rahim (se interview nederst i denne artikel).

- Han plejede at give Manny en drik hver dag før træning, og jeg spurgte, hvad der var i drikken, men han ville aldrig sige det, fortæller Roach til Radio Rahim.

- Jeg sagde til ham, at jeg havde brug for at vide, hvad der var i, for han gav den til min bokser. Hvis noget skulle være galt, ville jeg få skylden. Han er skummel. Nu er han i den lejr (hos Rios), og det overrasker mig ikke, at det her sker, sagde Roach torsdag.

Mayweather håner Pacquiao

Methylhexanamine, der blandt andet hjælper med fedtforbrænding i træning ved at øge stofskiftet, er skyld i adskillige dødsfald som følge af hjerneanfald, blandt andet i det amerikanske militær.

Alex Ariza sagde efter den positive dopingtest i december, at dopingprøverne var forurenede.

- De beholdere, man bruger til urinprøver, var ikke tilstede efter kampen. Så de fik Brandon til at tisse i et glas. Vi må undersøge, hvad der skete, da de hældte det over på et andet glas, eller om det var det første glas, for der kan være masser af forureningskilder, sagde Ariza ifølge boxingsocialist.com.

Dopingbeskyldninger var en hovedgrund, da en kamp mellem Manny Pacquiao og Floyd Mayweather i både 2009 og begyndelsen af 2012 faldt til jorden. Mayweather-lejren beskyldte dengang den lille filippiner for at have pumpet sig op gennem vægtklasserne med steroider, der ligesom Methylhexanamine kan indtages oralt.

Rygte: Mayweather mod Pacquiao i september

Pacquiaos promotor, Bob Arum, afviser dog de antydninger, Roach kommer med.

- Freddie overreagerer, siger Arum i et interview med boxingsocialist.

- Jeg tror ikke på, at Ariza gjorde noget galt, da han trænede Manny. Det er boksning. Folk snakker for meget. De aner ikke, hvad de snakker om, siger den 82-årige promotor, som mener, at fjendskabet mellem Roach og Ariza - som udviklede sig til klammeri i Macau - har fået Roach til at miste overblikket.

Før boksebrag: Trænerlegende sparket i brystet

</p>