Kæmpekamp i vejen for Patrick

Patrick Nielsen får næppe sin VM-kamp allerede næste gang, han går i ringen - men han er kommet tættere på

Patrick Nielsen er intercontinentalmester hos WBA og WBO foruden 'Silver Champ' hos WBC. Så de store kampe er under opsejling. Spørgsmålet er så, om topbokserne i mellemvægt er specielt interesserede i at møde en ung, ukendt højrefodsbokser med stor rækkevidde. (Foto: Jakob Jørgensen)
Patrick Nielsen er intercontinentalmester hos WBA og WBO foruden 'Silver Champ' hos WBC. Så de store kampe er under opsejling. Spørgsmålet er så, om topbokserne i mellemvægt er specielt interesserede i at møde en ung, ukendt højrefodsbokser med stor rækkevidde. (Foto: Jakob Jørgensen)

Boksepolitik er en historie for sig. Hør bare her:

For få uger siden så det ud som om, 38-årige Sergio Martinez' karriere kunne være forbi. Den argentinske WBC-mester i mellemvægt - en af verdens bedste boksere på tværs af alle vægtklasser de senere år - havde brækket hånden i sin pointsejr over engelske Murray i april 2013, og før det havde en knæskade givet ham store problemer.

Det fik Team Sauerland til at håbe på, at Patrick Nielsen med en sejr over Tony Jeter og en erobring af WBC's Silver Belt lørdag aften i Albertslund kunne bringe sig i spil til en VM-kamp hos WBC med det samme. Mexicanske Marco Antonio Rubio og italienske Domenico Spada skulle efter planen bokse om Martinez' ledige bælte i april, hvorefter Patrick Nielsen skulle køres i stilling til en kamp mod vinderen.

Se også: Patrick Nielsen i lynknockout!

Den plan ser dog ud til at være kørt ud på et sidespor og hugget op til skrot, efter at det på det seneste er blevet så godt som bekræftet, at Sergio Martinez den 7. juni alligevel forsvarer sit WBC-bælte mod puertoricanske Miguel Cotto, tidligere verdensmester i tre vægtklasser. En regulær kæmpekamp - i Madison Square Garden i New York. Martinez har altså tilsyneladende fået en dispensation fra WBC, så han kan beholde og forsvare sit bælte i juni trods 14 måneders boksepause.

Hvis det ender med at blive tilfældet, må Team Sauerlands planer for Patrick Nielsen justeres. Og den nye plan kan meget vel starte med en kamp mod Don King-bokseren Juan Ubaldo Cabrera (20-0, 14 KO), som tidligere har været på bordet.

Se også: TV: Se Don King udfordre Patrick Nielsen

- Problemet med WBC er, at præsident Jose Sulaiman døde for nylig, og at hans søn nu har overtaget butikken. Det hele har sejlet en smule de sidste fire uger, hvilket sådan set er forståeligt nok, sagde Kalle Sauerland efter Patrick Nielsens sejr over Tony Jeter.

- Men jeg håber, at vi kan arrangere en kamp mod Cabrera, og at Don King kan bruge noget af sin indflydelse i USA til at få gjort sådan en kamp til en officiel VM-eliminator, så vi kan springe vinderen af Rubio og Spada over.

- Men det hele er meget uklart i øjeblikket. Vi venter på, at WBC melder noget ud. Vi vi ikke engang, hvilken vægtklasse Martinez og Cotto eventuelt skal bokse i. Det er måske noget med, at de aftaler en vægt, som ligger under mellemvægtsgrænsen. Og hvad betyder det så i forhold til bæltet? Det ved vi mere om i løbet af de næste par uger, siger Kalle Sauerland.

Se også: TV: Her er Patricks afgørende slag

Patrick Nielsen lå før sin kamp mod Tony Jeter nummer 18 hos WBC, 6 hos WBA, 4 hos IBF og 3 hos WBO. Med KO-sejren over Jeter i 2. omgang rykker han under alle omstændigheder et nøk tættere på topplaceringerne på ranglisterne og bliver sværere at komme udenom.

Men det er trods alt nok begrænset, hvor mange af de absolutte topboksere i mellemvægt, der lige nu er interesseret i et frivilligt møde med en forholdsvis ukendt og særdeles sulten højrefodsbokser på 22. Så Patrick Nielsen skal nok væbne sig med en smule tålmodighed.

0 kommentarer
Vis kommentarer