Dansk bokser: Vil nok få det svært mod Mayweather...

- men bortset fra det amerikanske boksefænomen, tror Torben Keller, han vil kunne give kamp til alle i verden

Torben Keller vurderer, at han vil kunne give samtlige verdens boksere (i nogenlunde hans egen vægtklasse!) kamp til stregen - bortset nok lige fra den ubesejrede amerikaner Floyd Mayweather (Foto: René Schütze).
Torben Keller vurderer, at han vil kunne give samtlige verdens boksere (i nogenlunde hans egen vægtklasse!) kamp til stregen - bortset nok lige fra den ubesejrede amerikaner Floyd Mayweather (Foto: René Schütze).

Efter længere tids pause fra bokseringen grundet en skadet hånd vender Torben Keller tilbage, når han gør comeback 12. april ved Nordic Fight Night-stævnet i Esbjerg.

- Jeg glæder mig til at komme ud og levere en god gang boksning med masser af action. Den slags boksning, man har set fra mig i de sidste par kampe, siger Torben Keller, der ikke føler et specielt stort pres fra omverdenen, trods det at han har en af de flotteste danske amatørkarrierer bag sig blandt de nuværende aktive.

- Jeg er nok den, der har størst forventninger til mig selv. Min force er, at jeg har også har levet med det pres som amatør. Jeg skulle ikke bare vinde, jeg skulle vinde overbevisende. Folk ville se, at der kom ild ud af mine handsker.

Se også: Dansk boksetalent som biograffilm

- Har det været en fordel for dig med så stor en amatørballast?

- Det er både en fordel og en ulempe. Amatørboksning og professionel boksning er to vidt forskellige sportsgrene. Jeg lærte at håndtere pres i min amatørkarriere, men modsat har jeg så meget inkorporeret i min boksestil, som kræver en del at lave om.

- Jeg har hele tiden det her i mit hoved, at når der går et øjeblik, hvor der ikke er nogen af os, der slår, så skal jeg huske at lave noget. Og det kan man altså ikke gøre i 10 eller 12 omgange. Så brænder man ud. I professionel boksning handler det om taktik, at disponere kræfterne rigtigt, og så er det også showbusiness.

- Der er mange tricks, som du kan slippe af sted med som professionel, som du ikke kan som amatør. Og det skal man lære. Som prof kan du næsten slippe af sted med at slå folk oveni hovedet som Bud Spencer.

Se også: Keller øjner titelkamp

- Hvilken vej peger linjen for dig nu?

- Jeg har det sådan: Hvorfor skulle jeg ikke kunne få en titelkamp snart? Jeg tror ikke, at der er nogen i verden, der kan prygle mig.

- Jeg ville måske få det svært mod Floyd Mayweather, men ellers har jeg det sådan, at jeg kan give kamp til alle boksere i verden.

0 kommentarer
Vis kommentarer