Bokseformand dybt ulykkelig over DM-kaos

Stadig ingen afklaring mellem bokseforbund og Justitsministerriet i sag om MR-scanninger forud for DM i Varde i weekenden - stævnet bliver dog afviklet, lover formand Benny Jørgensen

DM i boksning for amatører afvikles fredag og lørdag i Varde - det lover bokseformanden Benny Jørgensen. Om det bliver med eller uden hjelm er dog fortsat uafklaret. (Arkivfoto: Søren Schnoor/Polfoto)
DM i boksning for amatører afvikles fredag og lørdag i Varde - det lover bokseformanden Benny Jørgensen. Om det bliver med eller uden hjelm er dog fortsat uafklaret. (Arkivfoto: Søren Schnoor/Polfoto)

Formanden for Danmarks Bokse-Union (DaBU), Benny Jørgensen, sad tirsdag eftermiddag i et timelangt møde i Justitsministeriet i håbet om at få dispensation til at afvikle DM for amatører i weekenden uden både boksehjelme og forudgående MR-scanninger af bokserne i eliteklassen. Dispensationen blev dog ikke givet.

- Du tror, det er løgn, men der er stadig ingen afklaring. Jeg fremlagde vores sag i Justitsministeriet, og nu er de så gået i tænkeboks igen. Men rent umiddelbart vil de ikke give sig, siger Benny Jørgensen til Ekstra Bladet.

Se også: Bokse-DM i fare på grund af regelstrid

Uden en dispensation risikerer DaBU at blive ekskluderet af verdensforbundet AIBA, der har indført en regel om, at der skal bokses uden hjelm ved nationale mesterskaber på seniorniveau. Den 27. marts blev det norske bokseforbund således ekskluderet af verdensforbundet, da det i strid med de nye regler havde afviklet norske mesterskaber med hjelm.

Justitsministeriet gav for få dage siden dispensation til, at der kan bokses uden hjelm i eliteklassen ved DM, hvis de 47 deltagere forud for stævnet får en MR-scanning. Benny Jørgensen har dog hele tiden fastholdt, at det både tidsmæssigt og økonomisk er uladesiggørligt.

- Jeg er dybt ulykkelig over den situation, bokserne og klubberne er blevet bragt i, men jeg vil godt garantere, at stævnet bliver gennemført under alle omstændigheder, siger formanden.

- Så det kan ende med, at I trodser AIBA og bokser med hjelm?

- Jeg kan af forskellige grunde ikke sige noget om, hvor den lander. Men Danmarks Idrætsforbund holder møde med AIBA på vores vegne på torsdag i Tyrkiet. Og ellers ... ja, jeg kan ikke sige så meget mere, end at DM bliver gennemført. Og at det bliver i Varde.

- Det er blevet foreslået at afvikle stævnet i Flensborg, men det kan vi simpelthen ikke være bekendt overfor klubben i Varde, der har 100.000 kroner ude at svømme på stævnet. Og heller ikke overfor boksere og trænere, der så skal til at finde logi i Flensborg. Så vil jeg hellere tage røvfulden fra AIBA, eller fortsætte med at kæmpe med Sundhedsstyrelsen og Justitsministeriet for at finde en løsning.

- Har I været for sent ude i forhold til at få de her ting på plads inden DM?

- Det synes jeg ikke, man kan sige. Jeg bliver først opmærksom på, at vi står med et problem, da det norske bokseforbund bliver ekskluderet. Der kontakter jeg Justitsministeriet, som først reagerer efter en uge. Så lang tid går der jo bare, det ved vi jo godt. Så får vi et svar om, at vi kan få dispensation til at bokse uden hjelm, hvis vi får lavet scanninger - hvilket ikke hjælper os ret meget. Og nu står vi så her.

- Men der er ikke andet at gøre end at arbejde hårdt for at få stævnet gennemført under alle omstændigheder. Jeg må igang med at ringe rundt til en masse mennesker, lyder det fra DaBU-formanden.

0 kommentarer
Vis kommentarer