Nu bliver det alvor: VM-kamp til Patrick

Patrick Nielsen bokser 1. juni VM-kamp i WBA-regi mod Dmitry Chudinov - på russerens hjemmebane i Moskva

Patrick Nielsen får muligheden for at kysse et nyt bælte, når han 1. juni skal bokse om WBA-titlen i mellemvægt - på udebane i Moskva (Foto: René Schütze).
Patrick Nielsen får muligheden for at kysse et nyt bælte, når han 1. juni skal bokse om WBA-titlen i mellemvægt - på udebane i Moskva (Foto: René Schütze).

Han har mødt tvivlsomme slagtekvæg undervejs i karrieren og er i brede danske kredse nok bedst kendt for sin deltagelse i Vild Med Dans. Men nu bliver det – endelig – alvor for Patrick Nielsen.

Hvad der har svævet som et ikke-bekræftet internet-rygte de seneste dage, bekræfter Nielsens promotor, Kalle Sauerland, nu over for Ekstra Bladet: 1. juni bokser den 23-årige Albertslund-fighter VM-kamp i Moskva mod den 27-årige russer Dmitry Chudinov.

Se også: Patrick klar til titelkamp

- Principielt er vi fortsat i en forhandlingsfase, men vi har en mundtlig aftale med Chudinovs promotor, Vladimir Hryunov, og da han oven i købet har meldt ud via Twitter, at kampen er på plads, så kan jeg også bekræfte, at Patrick skal en tur til Moskva 1. juni, siger Kalle Sauerland.

Kampen skal bokses på Krokus Arena, hvor der bliver plads til 12.000 tilskuere.

I skrivende stund er det WBA’s Interim-titel, der kommer på spil i den russiske hovedstad, men kampen mellem Nielsen og Chudinov ender efter alt at dømme med at blive ophøjet til ’rigtig VM-kamp’.

Det skyldes, at den regerende WBA-mester i mellemvægt, det kasakhiske knockout-monster Gennady Golovkin, forventes at rykke op i Supermellemvægt senere på sommeren for at møde mexicanske Julio César Chávez Jr. Når den megafight er endelig bekræftet, bliver VM-titlen i mellemvægt ledig, og den kan en 23-årig dansker således sikre sig med en sejr i Moskva om halvanden måned.

Se også: Kæmpekamp i vejen for Patrick

Kalle Sauerland erkender, at det er et stort sats at sende så ung en dansker ud til eksotiske Moskva for at kæmpe i sin første VM-kamp.

- Enig. Det er et sats, men for Patrick er det en kæmpe chance. Nogle gange skal man rejse ud for at vise, hvor god man er.

Bliver Patrick mangemillionær på at tage chancen på udebane i Rusland?

- De helt store penge venter jo ude i fremtiden, når han forhåbentlig er blevet verdensmester, men jeg kan da sige så meget, at kampen 1. juni bliver Patricks største payday hidtil i karrieren, fastslår Sauerland.

0 kommentarer
Vis kommentarer