Hvem er den bedste bokser i historien?

Kunne en Mike Tyson på toppen af sin karriere have ordnet Muhammad Ali eller Jack Dempsey? Ekstra Bladets læsere stemmer om den bedste bokser nogensinde

Marvin Hagler og Sugar Ray Leonard er to af de legendariske boksere, du kan stemme på som den bedste bokser nogensinde. (Foto: Corbis)
Marvin Hagler og Sugar Ray Leonard er to af de legendariske boksere, du kan stemme på som den bedste bokser nogensinde. (Foto: Corbis)

Hvem er den bedste bokser i historien?

Man kunne med næsten lige så god ret spørge, om pommes frites er bedre end ravioli. Det kan siges at være smag og behag.

Når diskussionen om, hvem der er verdens bedste er så kompliceret, så skyldes det, at de forskellige kandidater har optrådt i forskellige vægtklasser, mod forskellige modstandere, på forskellige tidspunkter i boksehistorien og under særdeles forskelligartede vilkår indenfor sporten.

Når man alligevel kan sige, at de nedenstående 10 fortjener at komme i betragtning til titlen, så er det baseret på deres rekordlister – hvor mange kampe har de vundet og tabt – og på, hvor stærke modstanderne på deres rekordlister er.

En anden faktor kommer også ofte i spil, nemlig boksernes gøren og laden uden for ringen. Muhammad Alis rolle i historien handler ikke kun om præstationerne inden for tovene, og det gør Manny Pacquiaos og Floyd Mayweathers heller ikke.

Historiens største boksere: 10 kandidater

En fyr som Jack Johnson var den første sorte sværvægtsmester i en tid omkring år 1900, hvor både selve hans tilstedeværelse i ringen og hans store flab uden for kunne have kostet ham livet. En stor præstation i sig selv.

Men når man endelig skal udvælge 10 boksere til en afstemning, må man træffe nogle valg. Jack Johnson er således ikke med på listen, og det er fortidige legender som Henry Armstrong Jr, Willie Pep, Bob Fitzsimmons og Sam Langford heller ikke, fordi de færreste boksefans i vore dage har noget forhold til dem.

Se vores liste med de 10 kandidater og stem på din favorit nederst i artiklen. De tre boksere, som får flest stemmer, vil derefter blive portrætteret i Ekstra Bladet 2.-4. januar og ikke 30. december-1. januar, som vi først skrev. Her vil danske boksenotabiliteter vil fortælle, hvorfor netop disse tre legender er eller var så gode, at de kan siges at være blandt de allerbedste nogensinde.

Se tv-klip med de 10 kandidater i videoen herover, se rekordlister og små biografier herunder og stem på den, du synes var den bedste bokser af dem alle.

0 kommentarer
Vis kommentarer