Sensation: Tysk boksekonge stoppet

Robert Stieglitz generobrede sit WBO-bælte i supermellemvægt efter blitzkrig mod Arthur Abraham

I løbet af tre omgange stod den på lukøje og nederlag for Arthur Abraham. (Foto: AP)
I løbet af tre omgange stod den på lukøje og nederlag for Arthur Abraham. (Foto: AP)

31-årige Robert Stieglitz slog sig lørdag aften op mellem den håndfuld af boksere, der slås om kongetronen i supermellemvægt - folk som Mikkel Kessler, Carl Froch og Andre Ward - da han med tre omganges blitzkrig blev den første, der stoppede en af sportens hårdeste udøvere, 'King' Arthur Abraham. Dermed generobrede tysk/russeren det WBO-bælte, som Abraham tog fra ham i Berlin i 2012.

Hjemme i Magdeburg havde Stieglitz tydeligvis ikke tænkt sig at gå tiden ud mod storfavoritten Abraham og tabe på point igen, så han slog fra første sekund løs på sin modstander, der aldrig for alvor kom ud fra sit skildpaddeskjold af dobbeltparader.

Abraham har altid været en langsom starter, der intimiderer og stopper sine modstandere med pludselige, voldsomme slagserier, men mod en letbenet Stieglitz kom han slet ikke igang, da han konstant blev tvunget tilbage mod tovene og bombarderet med slag dybt og højt.

Og da den tidligere mangeårige mellemvægtsmester mod slutningen af 2. omgang blev ramt af en hård, lige højre, var det begyndelsen på en hurtig ende - og måske på en lang karriere på VM-niveau. Abraham virkede gennemgående ikke som en mand, der er motiveret for at udkæmpe flere store slag.

Se også:

Se også: Kesslers træner: Ward i København? Never!

Det kan have været et brud på øjenhulen, som efter den hårde træffer fik Abrahams venstre øje til lynhurtigt at lukke, så han i 3. omgang knapt kunne se, hvad der kom fra Stieglitz højre hånd. Så mens Stieglitz stod trippende for at komme igang med at uddele mere røvfuld i 4. omgang, valgte træner Ulli Wegner efter konsultation med lægen at trække Abraham fra kampen og spare ham for yderligere.

33-årige Arthur Abraham (36-4, 28 KO) gik i 2006 mere end otte omgang mod Edison Miranda med et dobbelt kæbebrud og blodet silende ned over hagen og brystet, men at bokse 10 omgange med et lukket øje mod en Stieglitz, der allerede havde en konfus Abraham ude i tovene, virkede mere eller mindre livsfarligt.

Blandt de 8.000 tilskuere i Magdeburg sad det engelske stortalent George Groves (18-0, 14 KO), som på forhånd var nævnt som en mulig modstander for vinderen af WBO-titlen. Først har Groves dog en kamp mod en endnu ikke udpeget modstander ved Froch-Kessler-stævnet i London den 25. maj.

Robert Stieglitz' (44-3, 24 KO) imponerende TKO-sejr mod verdensnavnet Abraham kan dog også have katapulteret ham lige ind i en kassekamp mod vinderen af WBA/IBF-kampen Froch-Kessler eller mod vægtklassens ubesejrede superchamp, amerikanske Andre Ward.

Se også:

Se også: Mayweather håner Ward

1 af 3 Sådan så det meste af de tre omganges boksning ud, da Robert Stieglitz lørdag aften generobrede sit WBO-bælte i supermellemvægt. (Foto: AP)
2 af 3 Stieglitz var euforisk efter sejren, der sendte ham længere op på det øverste trin, han endnu har stået på i bokseverdenen. (Foto: AP)
3 af 3 I løbet af tre omgange stod den på lukøje og nederlag for Arthur Abraham. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere