Uambitiøs Klitschko mod italiener

Den mangedobbelte sværvægtsmester Wladimir Klitschko møder italienske Francesco Pianeta i sit næste titelforsvar

Wladimir Klitschko mødte i sin sidste kamp polske Mariusz Wach, som lykkedes med at gå 12 omgange mod den yngste Klitschko. (Foto: AP)
Wladimir Klitschko mødte i sin sidste kamp polske Mariusz Wach, som lykkedes med at gå 12 omgange mod den yngste Klitschko. (Foto: AP)

Den bedste sværvægter i verden de senere år, Wladimir Klitschko, har ikke valgt hverken Alexander Povetkin, Robert Helenius eller for den sags skyld David Haye som sin næste modstander.

Det bliver derimod den 28-årige italiener Francesco Pianeta (28-0-1, 15 KO), der den 4. maj træder i ringen mod den yngste af de ukrainske Klitschko-brødre.

Pianeta er ubesejret i 29 kampe, og han indtager en flot 14. plads på den matematisk udregnede rangering, som boxrec.com laver.

Men kigger man nærmere på rekordlisten, har Pianeta aldrig mødt en modstander i top-50 på samme rangliste. De mest meriterende sejre er kommet mod en 47-årig Oliver McCall, en 43-årig Frans Botha og en 46-årig Matt Skelton.

Pianeta, der i 2010 blev opereret for testikelkræft, tror dog på, at han kan stoppe WBO/WBA/IBF-verdensmesterens langvarige dominans i sværvægtsdivisionen.

- Jeg sparrede med Wladimir sidste år. Jeg så hans svagheder, og den viden kan jeg bruge. Jeg ved, at mange eksperter ser mig som underdog, men det er en rolle, jeg kan lide, og jeg vil chokere bokseverdenen, når jeg knockouter Klitschko, siger Pianeta i en pressemeddelelse.

Kampen bliver bokset SAP Arena i Mannheim, hvor der vil være plads til omkring 15.000 tilskuere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere