Dansk OL-bokser: Nu vil jeg se blod!

Team Sauerland har kig på den dansk OL-bokser Dennis Ceylan, der også selv er interesseret i en prof-karriere

Dennis Ceylan kan være på vej til at gøre boksning til sin levevej. (Foto: Jens Dresling)
Dennis Ceylan kan være på vej til at gøre boksning til sin levevej. (Foto: Jens Dresling)

Trods nederlaget i 1. runde ved OL ser boksefremtiden lys ud for den 23-årige Aarhus-bokser Dennis Ceylan.

Danskeren blev udbokset med 21-6 af den dobbelte VM-bronzevinder John Joe Nevin fra Irland, men talentet er også mere egnet til professionel boksning end til amatørboksning, mener både ekspert Brian Mathiasen og den tyske promotor Nisse Sauerland.

Se også:

Se også: Ekspert: Ceylan bliver et hit

- Han er talentfuld, og han egner sig godt til prof-boksning, siger Sauerland til ekstrabladet.dk.

- Jeg følger alle danske boksere, der gør det godt internationalt, så jeg har selvfølgelig også kigget på Dennis før OL.

- Jeg synes, han så bedre ud i WSB (World Series of Boxing), end han gør som amatør. Han er perfekt til det professionelle game, og han er også typen, der ville kunne blive populær blandt fansene, siger Sauerland.

'Jeg vil se blod!'
World Series of Boxing er en mellemting mellem amatørboksning og prof-boksning. Bokserne på de 12 hold i turneringen bokser i bar mave og uden hjelm, og Ceylans slagkraft og presboksning kommer mere til sin ret i de kampe, han har bokset for holdet Leipzig Leopards, end det gør i de rene amatørkampe.

Team Sauerland foretrækker dog boksere, der er tungere end bantamvægt (max 54 kilo), som Ceylan bokser i. Men Aarhus-bokseren håber, at hans talent er nok til at gøre indtryk på tyskerne.

- Jeg egner mig meget bedre som professionel, det er der ingen tvivl om. Jeg dur ikke til amatørverdenen. Jeg vil se noget blod! griner Ceylan.

- Bokserne fra mange af de andre lande, der kommer til OL, har ligget i træningslejr i et par år. De har flere penge og bedre udstyr, de har nogle andre muligheder, end jeg har haft. Der kan vi ikke følge med i Danmark. Det er ikke en undskyldning, det er bare sådan, det er, siger Ceylan.

- Så hvis jeg får et godt tilbud, så er jeg frisk på et blive professionel, lyder det fra BK Aarhus-bokseren, der er kommer hjem fra London oven på den skuffelse, nederlaget i 1. runde var.

Ceylan kan trøste sig med, at han trods sin selverkendte begrænsninger som amatør er den første danske bokser i 16 år, der har deltaget ved et OL.

Læs også: Kessler bokser kun for æren

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen