Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Topbokser springer ud som bøsse

- Jeg vil være tro mod mig selv, siger puertoricanske Orlando Cruz, der er blevet sportens første erklærede homoseksuelle

Orlando Cruz er den første topbokser, der er sprunget ud som homoseksuel.
Orlando Cruz er den første topbokser, der er sprunget ud som homoseksuel.

Boksning betegnes ofte som en machosport ud over alle grænser, og derfor har det vakt en vis opsigt, at den puertoricanske topbokser Orlando Cruz netop er sprunget ud som homoseksuel.

Den 31-årige fjervægter bliver dermed - ifølge både nyhedsbureauet AP og den amerikanske avis USA Today - den første topbokser, der er sprunget ud, efter at den tidligere weltervægt- og mellemvægtscham Emile Griffith tidligere har erklæret, at han er biseksuel - men først efter karrierens afslutning i 50'erne og 60'erne.

- Jeg har bokset i mere end 24 år, men når jeg fortsætter karrieren vil jeg være tro mod mig selv. Jeg vil forsøge at være den bedst mulige rollemodel for børn og unge, der gerne vil bokse. Jeg er og har altid været en stolt puertoricaner. Jeg er og har altid været en stolt homoseksuel mand, siger Orlando Cruz.

Læs også:

Se også: Pacquiao citeret for at 'bøsser skal dræbes'

Han rangerer pt. som nummer fire på WBO's rangliste i fjervægt og har en rekordliste på 18-2-1 med ni knockoutsejre. Om to uger skal han bokse om WBO's latinamerikanske interrim-titel mod Jorge Pazos.

Han fortæller til AP, at han har haft store overvejelser om, hvorvidt han nu også skulle springe ud, og at han har haft samtaler med psykologer og flere andre, før han besluttede at gøre det. Han fortæller endvidere, at han har fuld støtte fra både familie, træner og manager.

Orlando Cruz begyndte at bokse som syvårig, og hans amatørkarriere kulminerede med OL-deltagelsen i Sydney i 2000. Samme år debuterede han som professionel og har siden bokset flere store kampe uden at tage skridtet helt til toppen. Han vandt sin første VM-titel i 2008 i det lille IBA-forbund.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen