Annonce:
Annonce:

TV: Legende sendt i gulvet af russisk dræber

Bernard Hopkins blev udbokset af Sergey Kovalev, der vandt en sikker point-sejr efter at have sendte den 49-årige legende i gulvet allerede i første omgang

Sergey Kovalev uddelte store tæsk til Bernard Hopkins, der måtte se sig slået for tredje gang i karrieren. (Foto: AP)
Sergey Kovalev uddelte store tæsk til Bernard Hopkins, der måtte se sig slået for tredje gang i karrieren. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Boksning

Det var på forhånd ventet, at Bernard Hopkins (55-6-2, 32 KO-sejre) ville blive sat på en alvorlig prøve, da han i nat dansk tid skulle i aktion for at kæmpe om hele tre VM-bælter i letsværvægtsklassen.

For i det modsatte ringhjørne stod  Sergey Kovalev (26-0-1, 23 KO-sejre), der ikke just har tradition for at tabe, men derimod tværer sine modstandere ud efter behov.

Det blev også mere eller mindre tilfældet i Atlantic City, hvor russeren leverede en sand magtdemonstration i en ensidig forestilling og sejrede med 120-107, 120-107 og 120-106.

Dræberen mod bødlen: Storkamp i weekenden

Allerede i første omgang røg 49-årige Hopkins i gulvet, da Kovalev gav prøver på sin store rækkevidde og sendte en ren højre af sted med succes. Så var stilen lagt, scenen sat og det blev mønstret resten af dysten.

Annonce:

Spændingen udeblev således i takt med, at alderdommen hos den ellers så standhaftige amerikaner blev udstillet omgang efter omgang.

Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Sergey Kovalev udboksede Bernard Hopkins. (Foto: AP)
Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Sergey Kovalev udboksede Bernard Hopkins. (Foto: AP)

Vant til kort proces
Hopkins havde imidlertid ære af sit fald, eftersom Kovalev, modsat langt de fleste af sine kampe, denne gang ikke havde held med at gøre kort proces og afgøre kampen via knockout før tid.

Inden aftenens fight, der gjaldt WBA-, WBO- og IBF-bæltet, havde Kovalev aldrig prøvet at gå længere end 8. omgang, men denne gang trak forestillingen ud, omend der altså aldrig var tvivl om udfaldet.

- Jeg giver ham en masse respekt. Han havde en god taktik. Når han blev ramt af nogle af mine slag, trådte han tilbage. Men han udnyttede sin rækkevidde, og det var nøglen til hans triumf, sagde Hopkins efter nederlaget ifølge ESPN.

Kessler: Klar til at droppe det hele

Den 49-årige amerikaner udgjorde reelt kun nogen trussel over for sin modstander i 3. omgang, men end ikke i sin gode periode kunne Hopkins formå at drage egentlig kapital af sin angreb.

Annonce:

Kovalev havde således et modsvar til det hele, hvilket efterlod dommerne med en aldeles overkommelig opgave i Atlantic City.

- Jeg var uhyggelig rolig forud for denne fight. Den eneste ting, jeg var nervøs for, var, at jeg ikke var nervøs. Jeg havde behov for at kontrollere hele kampen. Jeg ville vise mine tilhængere og fans af sporten, hvordan jeg kan bokse. Det synes jeg, at jeg lykkedes med, sagde Kovalev om sin triumf.

Sergey Kovalev er efter sejren nu indehaver af IBF, WBA og WBO-bæltet. (Foto: AP)
Sergey Kovalev er efter sejren nu indehaver af IBF, WBA og WBO-bæltet. (Foto: AP)

Uvis fremtid
Han er nu manden, alle vil slå, men hvor mange, der tør, er en hel anden sag. I 2011 førte en knockout fra Kovalev i kampen mod landsmanden Roman Simakov til, at denne senere døde af sine skader.

Og for Hopkins vedkommende kan nattens nederlag også ende med at få store konsekvenser - men heldigvis kun i sportsligt perspektiv. Manden, der bliver 50 år  i januar, ved således endnu ikke, om han ønsker at fortsætte karrieren efter lørdagens prygl.

Annonce:

- Det er 50-50. Jeg ønsker virkelig ikke at sige noget omkring det. Alle har brugt lang tid på at tale om, hvornår min karriere var forbi. Det har været 50-50 i de sidste ni år, sagde Hopkins efter en kamp, hvor styrkeforholdet i ringen var alt andet end helt lige.

Her kan du se Sergey Kovalev knuse Bernard Hopkins i nattens kamp:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: