Bakker op om kokain-bokser efter hård samtale

Den danske topbokser Dennis Ceylan har indrømmet brug af kokain. Sponsoren bag bokseren fortæller, at det er en ærgerlig sag for firmaet

Følg Boksning

- Han har lavet en fejl, og det må aldrig ske igen.

Sådan siger Kim Levandowski, der er direktør for RØ-KA, der laver silotanke, og er hovedsponsor for den tidligere europamester i boksning Dennis Ceylan, der i dag fortæller til BT, at han er testet positiv for brug af kokain.

Dennis Ceylan og resten af hans holds tøj er plastret til med RØ-KA logoer. Derfor ærgrer det også hovedsponsoren, at hans virksomhed sættes i forbindelse med den ærgerlige sag. 

- Jeg er rigtig træt af det her, og jeg har løftet min pegefinger over for ham, men som sådan får det ikke videre konsekvenser.

- Jeg kender Dennis rigtig godt, og det er ikke ham det her. Det, han har lavet, har han lavet i fuldskab, det er jeg slet ikke i tvivl om, men det er stadigvæk hamrende forkert. Han har hele fremtiden foran sig, og det her skal vi bare igennem, siger Kim Levandowski til Ekstra Bladet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dennis Ceyland efter sejren mod Ryan Walsh. Ceyland og teamet er iført tøj med RØ-KA logoer. Foto: René Schütze.
Dennis Ceyland efter sejren mod Ryan Walsh. Ceyland og teamet er iført tøj med RØ-KA logoer. Foto: René Schütze.

- Nu siger du, at det ikke får konsekvenser i forhold til jeres sponsorat, betyder det, at jeres firma støtter den slags opførsel?

- Det gør vi ikke, og der har også været en større snak i gang med ham, som jeg har taget personligt, om, hvordan man opfører sig ude i verden. Der blev talt med store ord, siger RØ-KA direktøren.

Mistede sin mor til stoffer
Dennis Ceylans mor mistede selv livet til hårde stoffer for otte år siden. Det fortalte den 28-årige bokser til Ekstra Bladet i et stort interview tilbage i oktober sidste år.

- Det var en lettelse for mig, da min mor døde. Nu har jeg ingen bekymringer om, hvorvidt hun sover på gaden, om hun har penge på lommen, så hun ikke skal begå indbrud, eller om hun har gået i dagevis uden at spise. Hun havde et hårdt liv, men nu er hun et bedre sted, og hun har fået fred, sagde Dennis Ceylan dengang.

Kim Levandowski fortæller til Ekstra Bladet, at Dennis Ceylan har fortalt ham, at det var hans første møde med kokain, da han blev testet positiv for kokain tidligere i år.

- Han har lovet mig højt og helligt, at han ikke har rørt det før. Han kommer selv fra noget skidt, og han ved, hvordan det er. Han har set sin mor dø af det her. Så han er udmærket klar over, hvad konsekvensen er, men det er snakket igennem nu. Vi bakker ham op, men det må ikke ske igen, siger direktøren.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ceylan da han tog sin Europa-titel. Foto: Claus Bonnerup
Ceylan da han tog sin Europa-titel. Foto: Claus Bonnerup
 

Fitness DK: Vi tager afstand fra det
Dennis Ceylan er i stald hos Kalle Sauerland, der har en aftale med Fitness DK om, at hans boksere må bruge fitness-kædens faciliteter.

Ekstra Bladet har talt med Louise Lillesø, der er projektleder i kæden. Hun siger til Ekstra Bladet, at de er bekendt med sagen, dog i yderst begrænset omfang, men hun ikke ved, om han specifikt bruger kædens faciliteter. 

- Om han bliver bortvist, ved jeg ikke noget om. Han har taget noget kokain, og det tager vi selvfølgelig afstand fra, men så må vi se på det etferfølgende. Vi sponserer ham på ingen måder, så der er ikke mere i det end det.

- Vi har et tæt samarbejde med Anti Doping Danmark, og vi tager afstand fra, at folk tager noget, de ikke må, siger Lillesø.

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte Dennis Ceylan, men han har endnu ikke ønsket at kommentere sagen.

Bokse-bombe: Dansk topbokser testet positiv for kokain

Dansk stjerne om mesterens kokain-skandale: ’Det er kun for svage mennesker’

Dansk EM-bokser fandt mor død af overdosis: Det var en lettelse

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter