Annonce:
Annonce:

Bjørnebanden bakker op: Brødrefront mod dansk EM-bokser

- Min storebror er min skytsengel, forklarer Ryan Walsh, som får støtte af begge sine skrydende boksebrødre i EM-kampen mod Dennis Ceylan

Den hårdtslående brødretrio med Ryan i spidsen står sammen om hans titelkamp mod Dennis Ceylan. Foto: Jakob Jørgensen
Den hårdtslående brødretrio med Ryan i spidsen står sammen om hans titelkamp mod Dennis Ceylan. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Boksning

Det kan godt være, at boksning er en ensom sport, hvor du står alene i lyshavet oppe i ringen.

Men Dennis Ceylans britiske EM-modstander vil næppe føle sig ret alene i Arena Nord i Frederikshavn lørdag aften. Han vil formentlig hele tiden kunne høre sine to brødres verbale opbakning fra ringside.

Det var i alt fald det indtryk, som Walsh-brødrene efterlod sig ved onsdagens pressemøde, hvor den ældste og nu pensionerede bokser, Michael, ihærdigt forsøgte at blande sig i et slet skjult forsøg på at psyke lillebroderens modstander.

- Han har jo aldrig mødt en modstander af Ryans kaliber før, forsøgte han flere gange at indskyde som en slags spørgsmål til den danske lejr, som dog ikke tog den store notits af hans udfald.

Ryan Walsh slog det da også hen med et skævt smil overfor Ekstra Bladet bagefter.

Annonce:

- Min ældre bror er min skytsengel. Det har han været i årevis. Vi mistede vores far for nogle år siden, og Michael er meget beskyttende overfor mig og min tvillingebror Liam (topbokser i superfjervægt, red.), forklarer han.

Han vil da også være både synlig og hørlig mellem omgangene, når han supplerer træner Graham Everett i ringhjørnet.

- Han har været med i hjørnet de seneste fem-seks kampe. Du skal bruge lidt ilt, lidt vand og lidt tid til at komme dig. Og så er det rart at se familiære ansigter.

- Er det ikke lidt rigeligt at få input fra flere forskellige i det pressede minut?

- Jo, og han har også mange følelser med derop, men det er blevet meget bedre.

- Ryan er alt for hårdfør til danskeren, som slet ikke har været oppe mod den kaliber før, mener storebror Michael Walsh. Foto: Jakob Jørgensen
- Ryan er alt for hårdfør til danskeren, som slet ikke har været oppe mod den kaliber før, mener storebror Michael Walsh. Foto: Jakob Jørgensen

Den 30-årige brite, der kun har en enkelt plet på rekordlisten med et pointnederlag til den regerende IBF-verdensmester Lee Selby, giver da heller ikke udtryk for at have brug for nogen omfangsrig rådgivning, når det først går løs.

- Næh, det hele foregår herinde, siger han med en pegefinger til panden.

- Jeg er en tænkende bokser, og jeg vil være et skridt foran i ringen.

Annonce:

- Min attitude i ringen er i det hele taget lidt anderledes end de fleste bokseres. Jeg er tålmodig og disciplineret og bryder mig ikke om at blive ramt.

- De fleste boksere er ligeglade med det, men jeg er her ikke for at vise, hvor hårdfør jeg er. Jeg er her for at vise, hvor dygtig jeg er og for at vise, at boksning handler om at tænke. Det er fysisk skak, mand mod mand, og det kan jeg lide.

- Og jeg tror, Dennis kan bringe det bedste op i mig. Han er akavet og hårdfør, men jeg tror også, at han kan være lidt ustabil oppe i ringen.

- Der kan være mange nerver med deroppe. Alt presset ligger jo på ham, ikke på mig. Jeg vil gøre mit job professionelt. Der bliver ingen tilfældigheder her, bare hårdt arbejde.

Og det skulle være nok til at vinde hans kamp nummer 24, mener Ryan Walsh.

- Denne kamp kommer lidt for tidligt for Dennis. Det problem oplevede jeg selv mod Selby.

Annonce:

- Jeg har til gengæld jaget denne kamp og været klar til den længe. Det er en stor mulighed for mig. Min bror bliver meget snart verdensmester, og så kan vi som brødre være to mestre på stævneplakaten, når jeg har vundet på lørdag.

Storebroderen er da heller ikke det mindste i tvivl om det udfald.

- Dennis har aldrig kæmpet mod nogen i nærheden af hans niveau, mens Ryan har bokset mod en håndfuld, der var mindst lige så gode som Dennis, hvis ikke bedre. Dem tævede han inden for fem omgange, skryder Michael Walsh.

- Hvis Dennis vil løbe, kan han måske holde tolv omgange, men hvis han kommer for at slås, så bliver han slået ud. Ryan er alt for hårdfør til ham.

* Kampen kan ses på Viaplay Fighting

Ryan Walsh er fuld af selvtilild før mødet med tre år yngre Dennis Ceylan. Foto: Jakob Jørgensen
Ryan Walsh er fuld af selvtilild før mødet med tre år yngre Dennis Ceylan. Foto: Jakob Jørgensen

Før EM-kamp: Jeg går i ringen for mine børn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: