Annonce:
Annonce:

Bokse-legende trodser alvorlig sygdom til filmpremiere

Bokselegenden fulgtes med sin kone Hanne Hansen til gallapremiere på Den Bedste Mand

Mikkel Boe Følsgaard (tv) har fået opgaven med at løfte Jørgen 'Gamle' Hansens rolle - og højre-hammer - på det hvide lærred. Foto: René Schütze
Mikkel Boe Følsgaard (tv) har fået opgaven med at løfte Jørgen 'Gamle' Hansens rolle - og højre-hammer - på det hvide lærred. Foto: René Schütze
Annonce:
Følg Boksning

AALBORG (Ekstra Bladet): Bokseren Jørgen ’Gamle’ Hansen træder atter op i ringen… ikke fordi han har fundet en metode at spole tiden tilbage, men takket være film-instruktør Mikkel Serup.

Søndag havde filmen om den danske bokse-legende ’Den Bedste Mand’ gallapremiere i Aalborg, hvor bokseren selv var æresgæsten, og dermed mødte han for første gang personen, der portrætterer ham på det hvide lærred, Mikkel Boe Følsgaard.

- Jeg sagde til Jørgen: ’Det var mig, der spillede dig’… ’Det gjorde du udmærket,’ svarede han, forklarede Mikkel Boe Følsgaard med et grin om mødet med ’Gamle’ Hansen kort før gallapremieren.

Sygdommen har krammet
74-årige Jørgen ’Gamle’ Hansen blev rullet ind i rullestol på den røde løber i Kennedy Arkaden, mens hans trofaste hustru, Hanne Hansen, gik ved hans side.

Annonce:

Et vidnesbyrd om et partnerskab for livet… i medgang og modgang. Og modgangen har ramt Jørgen ’Gamle’ Hansen, der i et interview i 2011 selv lancerede den triste nyhed om, at han var ramt af demens.

I dag har sygdommen totalt fået krammet på den tidligere storbokser, der alligevel havde overskud til et par skæve bemærkninger til de mange fremmødte. Og selv om hånden ikke helt lystrer i dag, så blev der uddelt autografer til dem der spurgte.

Og havde hovedpersonen selv haft sit lune vid i brug i dag, så havde han formentlig bemærket,  at når han ikke længere kan rulle med overkroppen, så er det vel ikke så skidt at rulle med understellet.

- Jørgen er desværre dement, men jeg har siddet og snakket rigtig meget med Hanne, og en gang imellem, så dukker Jørgen op, og så er han til stede. Så fortæller han løs omkring de kampe.

Annonce:

Uvurderlig for filmen
- Det virker til, at det er det, som han kan huske. Han hørte, at jeg snakkede med Hanne om kampene, og så snakker han løs om det. Men Hanne har været fuldstændig uvurderlig for filmen, forklarer Mikkel Seerup.

Filmen bygger op mod klimaks i Jørgen ’Gamle’ Hansens karriere, da han som 36-årig trodser alle sine skeptikere og sensationelt tager EM-bæltet fra Dave ’Boy’ Green i 1979.

- Det har været vigtigt ikke at koble hans demens med boksningen i filmen. Det er muligt, at Jørgens demens er en arbejdsskade udløst af de boksekampe han har været ude i, men det er ikke den historie, som jeg har ønsket at fortælle, forklarer Mikkel Seerup.  

Den Bedste Mand kommer i biografen fra torsdag 15. juni 2017.

Mest vanvittige i 50 år: Her raser Claus Borre over ny bokse-skandale

Oprykningshelt skulle holde bryllupsfest: Der er bare ét problem

Mange hiver og flår i Kessler: Jeg sagde nej til 'Vild med Dans'

Dansk duo kan forpurre Magnussens store Le Mans-drøm

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: