Bokse-sensation: Pacquiao forhandler med Mayweather

Floyd Mayweather havde egentlig sagt klart 'nej' til flere boksebrag, men nu hævder hans filippinske rival Manny Pacquiao, at en sensationel revanchematch er på vej

Mayweather havde ellers lukket ned for spekulationerne om et nyt boksebrag mod Manny Paquiao. Men nu har han måske skiftet mening. (Foto: AP/John Locher)
Mayweather havde ellers lukket ned for spekulationerne om et nyt boksebrag mod Manny Paquiao. Men nu har han måske skiftet mening. (Foto: AP/John Locher)

Egentlig boksede Floyd Mayweather Jr. sin sidste allersidste kamp, da han for under en måned siden smadrede landsmanden Andre Berto.

Det var i hvert fald hvad 'Money', som han kaldes, selv sagde midt på kanvasen efter sin 49. professionelle sejr. Men man skal ikke nødvendigvis tro på alt, hvad den pengeglade slagsbror lukker ud af boksebolden.

For nu afslører hans filippinske rival Manny Pacquiao over for AFP, at en revanchematch for nederlaget til Mayweather i maj kan være på vej. 36-årige Pacquiao forhandler med både Mayweather og den britiske bulldozer Amir Khan om en kamp til enten marts eller april næste år. Og at dømme ud fra 'Pac-Mans' kontante kommentar, er han klar. 

- Jeg vil kæmpe mod hvem som helst, hvor som helst, siger filippineren til AFP

Floyd Mayweather er ubesejret i 48 kampe som professionel. Men nu er det også ved at være slut. (Foto: AP) Boksning - 3. maj. 2015 - kl. 07:28 Mayweather buhet ud efter mesterstykke

Den friske udmelding er yderst overraskende, fordi Pacquiao ligesom Mayweather var på vej mod et endeligt karrierestop. Filippineren var endda ved at tage jakkesættet på for at gøre sig klar til valgkamp om en post i det filippinske senat. Men den kamp må nok vente lidt.

- Kampen kommer højst sandsynligt til at blive bokset før valget i maj. En aftale falder på plads i enten november eller december, siger Pacquiao.

Og der kan næppe være nogen tvivl om, at Pacquiao brænder som en filippinsk sommersol efter at få revanche mod Maywaether. For Pac-Man boksede angiveligt med en grim skulderskade under boksebraget i maj. En skade, der ifølge ham selv var årsagen til det samlede nederlag over 12 omgange. Filipperen blev da også opereret for umiddelbart efter opgøret.

Omvendt kunne man forestille sig, at 38-årige Mayweather gerne vil vise, at Pacquiao igen kan få prygl - selv med en frisk filippinsk skulder. 

Manny Pacquiao med træner Freddie Roach under storkampen. (Foto: AP) Boksning - 3. maj. 2015 - kl. 08:02 Pacquiao fatter ikke nederlag: Troede jeg vandt

Men hvis den mulige milliardkamp mod Mayweather alligevel glipper, så har filippineren heldigvis andre massive mål at kæmpe for. Der har af flere omgange været tale om, at Pacquiao er en kandidat til den filippinske præsidentpost når han om fire år er 'gammel nok' til den tjans. Det er han ikke selv afvisende overfor.

- Hvorfor ikke? Hvis det er min skæbne, hvis det er guds plan. Før jeg begyndte at bokse, havde jeg aldrig troet, at jeg ville ende med at erobre VM-titler otte forskellige vægtklasser. 

Med nederlaget til Mayweather i maj røg Pacquiao op på seks nederlag. Men så har han til gengæld også 57 sejre og to uafgjorte under boksebæltet.

10 kommentarer
Vis kommentarer