Boksechok: Mayweather får frataget sin titel

Den amerikanske bokser, der bredt betragtes som verdens bedste, er blevet frataget sin titel i weltervægt

Floyd Mayweather er blevet frataget den weltervægt-titel, han vandt, da han mødte Manny Pacquiao tidligere på året, i hvad der blev kaldt århundredets boksebrag.

Det sker, fordi han ikke har overholdt reglerne, lyder det fra World Boxing Organisation, WBO, mandag.

Mayweather overskred en frist for, hvornår han skulle betale 200.000 dollar i gebyr fra kampen, mens han også skulle frasige sig sine titler i juniormellemvægt, oplyser WBO i en erklæring.

Det er mod reglerne at være mester i flere vægtklasser samtidig, og Mayweather indikerede ikke, hvilken titel han ville beholde.

Gennady Golovkin (t.h.) har vundet sine sidste 20 kampe på knockout, deriblandt alle hans 15 VM-kampe. (Foto: AP) Boksning KO-monster træner til Mayweather

- WBOs kommite for verdensmesterskaberne har ikke andre alternativer end at ophøre med at anerkende Floyd Mayweather som WBO's verdensmester i weltervægt og fratage hans titel for ikke at overholde vores WBO-regulativer, lyder det i en udtalelse.

Mayweather havde indtil fredag aften til at kontakte WBO, hvilket ikke skete, trods en påmindelse fra organisationen.

Efter kampen mod filippinske Manny Pacquiao lyder Mayweathers statistik på 48 sejre og nul nederlag, hvoraf 26 er sket på knockout.

Boksning Bokselegende bed - og blev sønderbanket

Boksning Bokselegende bed - og blev sønderbanket Han betragtes bredt som værende den bedste "pund-for-pund" bokser i verden.

Mayweather tjente over 200 millioner dollar på kampen i maj og har to uger til at appellere afgørelsen.

Med sejren mod Pacquiao sidder Maywather på tre af de største fire bælter inden for weltervægt. Han erklærede efter kampen, at han ville frasige sig sine titler for at give yngre boksere muligheden for at vinde dem.

Amerikaneren Timothy Bradley overtager bæltet.

På trods af at Mayweather mistede sin ene titel, mangler han ikke meget i sin tilværelse - se bokserens vilde luksus-liv i klippet herunder:

 

 

32 kommentarer
Vis kommentarer