Boksefans og eksperter stiktossede efter sværvægtsbraget

Tyveri ved højlys dag! Boksefans og bokseeksperter i læssevis følte sig ført bag lyset, da Tyson Fury blev snydt for sejren over Deontay Wilder

Følg Boksning

Meget mod sin natur udtrykte Tyson Fury sig relativt beskedent i minutterne efter boksebraget mod Deontay Wilder søndag morgen dansk tid.

Foran knap 18.000 mennesker i Staples Center i Los Angeles, havde Fury domineret kampen - men havde to gange været i gulvet, og måtte i sidste ende se dommerne dømme kampen uden vinder.

- Vi var på udebane, jeg blev slået i gulvet to gange, men jeg føler stadig, at jeg vandt kampen, sagde briten, der dermed måtte se Wilder holde fast i sit WBC-bælte.

Læs også: Fantastisk afslutning på årets boksebrag

Knap så diplomatisk var et hele tiden stigende antal af boksefans ikke.

På de sociale medier råbte og skreg mange efter de tre dommeres beslutning, så det var svært at være i tvivl om, at noget ikke helt var, som det nok burde have været.

Vi skal undlade at delagtiggøre læserne i alle tilgængelige opslag fra specielt Twitter, hvor det kogte over, men her er et lille udpluk:

Embed: Fury1

Embed: Fury2

Embed: Fury3

Embed: Fury4

Embed: Fury5

Forbes havde boksejournalist Brian Mazique ringside, og han havde ikke meget forståelse for dommernes split-decision.

- Han (Fury, red.) udboksede fuldstændig Deontay Wailder i ni af de 12 omgange men måtte nøjes med split-decision, efter to dommere uforklarligt pegede på Wilder og uafgjort. Wilder havde to knockdowns i kampen, men det så ud som om, han tabte i hvert fald otte af de andre ni omgange, skriver Mazique.

De tre dommere kom fra henholdsvis USA, Canada og England.

Amerikanske Alejandro Rochin havde landsmanden Wilder som vinder med 115-111. Canadaiske Robert Tapper havde Fury som vinder med 114-112, mens briten Phil Edward noterede 113-113 på sin blok.

Flere boksefans langede ud efter Rochins favorisering af sin landsmand, og bokseekspert Paulie Malignaggi sagde efterfølgende til Showtime:

- Afgørelsen er en joke. Alejandro Rochin bør aldrig nogensinde arbejde med boksning igen. Jeg kan simpelthen ikke forklare, hvordan resultatet er, som det er. Jeg aner ikke, hvad jeg skal sige, kom det.

Den engelske avis Daily Telegraph var ved ringside og konstaterede afdæmpet og meget diplomatisk efter at have noteret sig dommernes scorer:

- Deres udsendte havde Fury som vinder med tre runder. Han udboksede i den grad Wilder og viste dermed, at han er den dygtigste sværvægter på kloden.

Frank Warren, den legendariske engelske promoter, der har Fury i stalden, kunne naturligvis ikke se andre udveje end en rematch.

- Det kommer til at ske, og det skal ske i England, sagde han, inden han gik over i en anden ganske ventet kommentar:

- Han (Fury, red.) vandt med mindst tre runder. Jeg synes, han gjorde det. Det var kunsten ikke at blive ramt. Hvordan den dommer (Rochin, red.) så kampen, som han gjorde...jeg har ingen anelse, sagde Warren ifølge avisen The Independent.

'Han mistede besindelsen': Her bryder kaosset ud

Se kuponen her: Stjerne smider grotesk beløb på kæmpe begivenhed

Boksestjernes far misser VM-brag: Pressede øjet ud på ven

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?