Bokseformand: Ny OL-regel dræber dansk amatørboksning

Nu kan professionelle boksere deltage i OL, men det kan gå ud over dansk amatørboksning, siger DaBU-formand

Mahdi Jallaw er blandt de danske stortalenter, som Benny Jørgensen gerne vil give de bedst tænkelige muligheder for at udvikle sig. (Foto: Thomas Sjørup)
Mahdi Jallaw er blandt de danske stortalenter, som Benny Jørgensen gerne vil give de bedst tænkelige muligheder for at udvikle sig. (Foto: Thomas Sjørup)

En ny regelændring tillader professionelle boksere at deltage ved OL i Rio i august, men det falder dog ikke i god jord hos Benny Jørgensen, der er formand for Danmarks Bokse-Union (Dabu).

Han kender ikke de nærmere omstændigheder omkring regelændringen, og han ved derfor endnu ikke, hvilke konsekvenser den nye regel får i forhold til sommerens OL.

Generelt er han dog imod, at professionelle boksere deltager ved OL.

- Jeg tror, du risikerer at dræbe amatørboksningen ved at lade det foregå.

- Jeg frygter, det vil gå ud over alle de små boksenationer, som vi i Danmark også hører til. Det er klart, at de store amatørnationer som Rusland og Kasakhstan, der har de allerbedste i verden, stadigvæk vil kunne kvalificere sig.

- Men i et land som Danmark bliver det nok umuligt. Derfor dræber man ikke amatørboksningen i hele verden, men jeg frygter, at man vil dræbe amatørboksningen i mange af de små nationer, siger Benny Jørgensen.

Regelændringen blev vedtaget ved en ekstraordinær kongres i Det Internationale Bokseforbund (Aiba) i Lausanne.

Her stemte 88 medlemmer for at ændre reglerne, ingen stemte imod, og fire afstod fra at stemme, skriver nyhedsbureauet AFP.

Lucian Butes er blevet taget i at dope sig. (Foto: AP) Boksning Tidligere bokseverdensmester knaldet for doping

De sidste kvalifikationsturneringer til OL afholdes i juli, og Danmark har tre amatørboksere med i kvalifikationen.

- Vores bedste amatørboksere i dag har da efter min mening et mindst lige så højt niveau som vores professionelle boksere, men nu er det jo ikke kun danske professionelle boksere, der bliver inviteret med til OL.

- Det er jo professionelle boksere i hele verden, og der kan du ikke bruge Danmark som målestok, siger Benny Jørgensen.

Det er dog langt fra sikkert, at store professionelle boksestjerner kan stille til start allerede ved OL i Rio i år. Ifølge AFP er det for flere professionelle boksere nemlig for sent at kvalificere sig.

Boksning Bokseballade: Du skal ikke genere min familie!

Tony Bellew fik endelig sit VM-bælte. (Foto: PA) Boksning TV: Slår modstander bevidstløs og vinder VM-bælte

Sådan ser man ud, efter at to sparringspartnere har forsøgt at tæve en, den ene lige efter den anden. (Foto: Jakob Jørgensen) Boksning Micki bokser skæbnekamp i to kilometers højde