Bokselegende afslører: Det overrasker mig mest ved Danmark

Mikkel Kessler og Mike Tyson mødes i disse dage til to talkshows i Danmark, hvor Tyson besøger landet for første gang i 17 år. En ting overraskede ham dog meget dengang

Mike Tyson og Mikkel Kessler afholder i disse dage to talkshows i Danmark. Foto: Jonas Olufson
Mike Tyson og Mikkel Kessler afholder i disse dage to talkshows i Danmark. Foto: Jonas Olufson

KØBENHAVN (Ekstra Bladet): I 2001 kæmpede Mike Tyson, som blev kaldt Iron, og Brian Nielsen mod hinanden i Parken, København, hvor den tatoverede amerikanske bokser vandt, da Nielsen gav op efter syvende runde.

Nu er Tyson tilbage på dansk jord i forbindelse med to talkshows ved navn 'History of Legends' med Mikkel Kessler tirsdag og onsdag aften i København og Herning. Tirsdag afholdt de to boksestjerner pressemøde.

Tyson husker tydeligt første gang, at han var i Danmark, men en ting overraskede ham en del.

- Det er meget smukt her i Danmark. Jeg har lagt mærke til, at I lader jeres børn sidde i barnevogne, mens I handler, hvis man gjorde det i USA, ville man blive arresteret. Det, synes jeg, er fantastisk. Ingen i USA ville turde efterlade deres barn så længe, siger Tyson, inden han brød ud i grin.

De to bokselegender Kessler og Tyson boksede 105 professionelle boksekampe til sammen, og selvom de to kun har mødt hinanden en enkelt gang i en lufthavn for 20 år siden, så har Tyson været en stor inspirationskilde for Kessler som ung.

- Mike var mit store idol, og jeg stod tit op om natten for at se hans kampe, siger Kessler.

Mike Tysons legendariske kamp mod Evander Holyfield blev også nævnt, og amerikaneren husker kampen som sjov, selvom der altså røg en luns af Holyfields øre. Kessler blev spurgt til, om han nogensinde havde fået lyst til at bide en modstander i ringen.

- I nogle af mine kampe og når det ikke går, som det skal, så får man lyst til at kvæle og bide, men det ved jeg godt, at man ikke må, siger Kessler med et glimt i øjet.

Cannabis-aktivist delte en joint med Mike Tyson

Schmeichel på den røde løber: - Jeg blev oppe midt om natten

Kessler sætter ord på stor lykke: - Jeg glæder mig da

Tyson i Danmark: - Behøver ikke længere at have lyst til at slå nogen ihjel