Bokselegende bed - og blev sønderbanket

På denne dag i 2002 tørnede sværvægtskæmperne Lennox Lewis og Mike Tyson sammen i et gigantisk brag, der også bød på stor ballade før opgøret

Følg Boksning

I år var kampen mellem Floyd Mayweather og Manny Pacquiao på alles læber i boksemiljøet, der også endte med at blive den største kamp økonomisk i boksehistorien

Men for 13 år siden var det to andre boksere, der stjal rampelyset.

Mike Tyson og Lennox Lewis bragede nemlig sammen i den største pengematch på daværende tidspunkt - et opgør, der var imødeset af mange, da de to sværvægtsboksere var nogle af de største fra deres generation - selv om 'Iron Mikes' form var dalende i årene op til kampen.

Opgøret fik dog en dramatisk optakt i Las Vegas, da de to boksere skulle mødes til et pressemøde. Tyson angreb Lewis, inden konferencen overhovedet var gået i gang. Først bed han briten i låret, og derefter brugte han et sprog, der chokerede hele USA.

Tyson råbte blandt andet, at han ville spise Lennox Lewis' børn - og det udsagn var i den milde grad af hele optrinnet.

Det resulterede i, at boksekommissionen i Las Vegas fratog Tyson hans licens, og derfor blev kampen nødt til at blive flyttet fra MGM Grand kasinoet i staten Nevada.

Tennesse meldte sig dog hurtigt ind som ny værts-stat, og derfor blev kampen også fuldført.

Her havde Tyson dog ingen chance mod en stærk Lewis, der dominerede fighten - og endte med at knockoute den tidligere verdensmester i ottende runde.

Bokseeksperter havde dog forudset, at Tyson ville komme til kort mod den stærke brite, der var indehaver af WBC-, IBO- og IBF-titlen på daværende tidspunkt, mens 35-årige Tyson var langt fra fordums styrke.

En forudsigelse, de i den grad fik ret i.

Gense afgørelsen i ottende runde, da Lewis knockouter Tyson i videoen øverst i artiklen.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+