Bokselegenden Jake LaMotta er død

Den verdenskendte Jake LaMotta er død i en alder af 95

Jake LaMotta har kæmpet over 100 gange i ringen, men nu er det slut med at kæmpe for bokselegenden.

Den tidligere verdensmester i mellemvægt sov ind 19. september i en alder af 95 år. 

På det seneste har han kæmpet med lungebetændelse, og det er nu årsagen til, at amerikaneren er død på et plejehjem i Miami, hvor han boede med sin kone Denise Baker.

Det skriver det amerikanske medie espn.com.

For den yngre del af befolkningen blev han især kendt i Danmark, da filminstruktør Martin Scorsese lavede filmen 'Raging Bull' med Robert de Niro i hovedrollen.

Jake LaMotta i selskab med Robert De Niro, der spillede bokselegenden i filmen Raging Bull fra 1980. Foto: AP/Julie Jacobsen
Jake LaMotta i selskab med Robert De Niro, der spillede bokselegenden i filmen Raging Bull fra 1980. Foto: AP/Julie Jacobsen

Jake La Motta blev født i Bronx i 1922, der er en forstad til New York. Området fulgte ham i hans boksekarriere, da han gik under navnet 'Bronx Bull' i ringen.
Han begyndte at bokse i en tidlig alder, og allerede da han var 20 år gammel stod han i ringen overfor den store Sugar Ray Robinson. De unge bokser kuede Robinson ved at slå ham i gulvet i første runde. Men Robinson kom på benene igen og vandt kampen.

Se Jake LaMotta i ringen:

Mens Anden Verdenskrig udspillede sig, og De Allierede og Tyskland kæmpede mod hinanden, gjorde LaMotta og Robinson det samme. Seks gange stod de over hinanden, men kun en enkelt gang trak LaMotta sig sejrsrigt ud af kampen. Den sejr satte også en stopper for Robinson der indtil da kunne kalde sig ubesejret som professionel bokser.

Den italiensk-amerikanske bokser havde en spektakulær karriere i ringen som professionel med 83 sejre, 19 nederlag og fire uafgjorte kampe fra 1941 til 1954.

Her vinder Jake LaMotta titlen som verdensmester i mellemvægt, da han slår Marcel Cerdan i gulvet i 10. runde. Foto: AP
Her vinder Jake LaMotta titlen som verdensmester i mellemvægt, da han slår Marcel Cerdan i gulvet i 10. runde. Foto: AP
 

Jake LaMotta, som blev kendt for sin meget aggressive boksestil, blev i 1949 verdensmester i mellemvægt.

Han huskes også for med vilje at have tabt en kamp i 1947. LaMotta gjorde det for at tækkes mafiaen, der sørgede for, at han senere fik en VM-chance.

Efter at den aktive karriere var slut, optrådte Jake LaMotta som skuespiller og standupkomiker.

Hans navn blev udødeliggjort i filmsammenhæng i 1980, da LaMottas liv var omdrejningspunkt i "Raging Bull". Filmen, der er instrueret af Martin Scorsese, vandt to oscarstatuetter.

Den ene gik til Robert De Niro for bedste mandlige hovedrolle.

Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen