Bokser døde efter kamp: Nu har han reddet syv liv

I februar døde Scott Westgarth kort efter en sejr i bokseringen, men hans organer har efterfølgende været med til at redde syv menneskers liv

Den britiske bokser Scott Westgarth døde i en alder af 31. Nu har hans organer reddet flere menneskeliv. Arkivfoto: Nick Potts/Ritzau Scanpix
Den britiske bokser Scott Westgarth døde i en alder af 31. Nu har hans organer reddet flere menneskeliv. Arkivfoto: Nick Potts/Ritzau Scanpix

Britisk boksning blev i slutningen af februar ramt af en tragedie, da den 31-årige bokser Scott Westgarth døde, ganske få timer efter han havde vundet sin kamp mod Dec Spelman ved et stævne i den engelske by Doncaster.

Bokseren følte sig skidt tilpas og blev indlagt på hospitalet sent om aftenen efter kampen. Han døde allerede dagen efter. Angiveligt af en blødning i hjernen forårsaget af slag i bokseringen.

Letsværvægteren har dog gjort mere end almindelig god gavn efter sin tragiske død, oplyser hans mor ifølge Mirror.

- Jeg vidste det ikke, men han har registreret sig som organdonor tre gange, siger Rebecca Westgarth og løfter sløret for, hvor mange mennesker der har nydt godt af den afdøde boksers organer.

- De fortalte mig, at syv mennesker er blevet reddet. Han hjalp mennesker helt til slutningen af sit liv. Det var sådan han var. Han ville hjælpe alle.

Han skal huskes
Moderen håber, at sønnen ikke blot vil blive husket som bokseren Scott Westgarth.

- Jeg vil have, at folk husker ham. Ikke bare som en bokser, men som den mand han var.

- Han støttede altid de svageste. Han ville hjælpe alle og var altid så kærlig, glad og modig, siger hun og fortæller, at flere hundrede mennesker har sendt breve og kondolencer til hende og bokserens tre efterladte søskende. To brødre og en søster.

Vil ikke forbyde boksning
Selvom boksningen i sidste ende kostede hendes søn livet, så er hun ikke modstander af den hårdtslående sportsgren.

- Det gør så meget godt for så mange unge mennesker. Det holder dem på rette spor, og jeg ved, at Scott ville have haft det på samme måde. Men jeg kan stadig ikke forstå, at jeg aldrig skal se ham igen, siger Rebecca Westgarth.

Efter Scott Westgarths pludselige død blev der iværksat en indsamling til fordel for familien, som indtil videre har skrabet godt og vel 90.000 engelske pund svarende til 750.000 danske kroner sammen.

Se også: Nu rabler det for verdensstjerne: Jeg vil gerne slå ihjel

Boksning - 19. mar. 2018 - kl. 13:17 Officielt: Patrick Nielsen gør comeback i kæmpe brag

- Det var første gang Patrick blev slået ud (mod John Ryder, red.). Sådan er sporten. Ellers havde det ikke været boksning. Du risikerer at blive slået ud noget så eftertrykkeligt. Sådan er det. Men det er ikke ensbetydende med, du er dømt ude. Folk sagde: 'Ej, det var så forfærdeligt', 'Jeg græd næsten, da jeg så det'. Men sådan er jeg ikke selv. Det er en del af sporten, og Patrick har jo også selv slået folk ud, lyder det fra Jan Nielsen, der ikke tog det så tungt, da sønnen Patrick Nielsen led sit første knockout-nederlag i karrieren i London. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Patrick Nielsens far: Måske har jeg været for hård - måske var det en stor fejl