Bokser reklamerede for Trumps mur - fik kæmpe røvfuld af mexicaner

Amerikanske Rod Salka stillede op til kamp med Trump-slogan og præsidentens mexicanske mur på sine shorts i kampen mod en mexicaner. Og så fik han klø ...

Rod Salkas åbenlyse provokation gav bagslag, da mexicanske Francisco Vargas gav ham læsterlige klø. Foto: Tom Hogan - Hoganphotos/Golden Boy Promotions
Rod Salkas åbenlyse provokation gav bagslag, da mexicanske Francisco Vargas gav ham læsterlige klø. Foto: Tom Hogan - Hoganphotos/Golden Boy Promotions

Hovmod står for fald - sådan ret bogstaveligt.

I hvert fald i tilfældet Rod Salka.

Den amerikanske bokser havde til sin professionelle kamp nummer 29 valgt en ret alternativ linje. For da modstanderen, den tidligere WBC-verdensmester i superfjervægt Francisco Vargas, er fra Mexico, stillede Salka op i shorts med Trump-sloganet 'America First' og et billede af den mur, Trump har planlagt at bygge på grænsen til Mexico.

En temmelig offensiv taktik for at bringe sin modstander ud af fatning.

Men den indsats var aldeles forgæves.

For der var tale om klasseforskel. Vargas udboksede Salka, der måtte tage tunge træffere og da også var i gulvet. Han kom dog op igen, men efter seks omgange havde han fået nok og blev siddende i sit ringhjørne.

Hans gimmick med det racistiske budskab gav altså bagslag, og Vargas måtte da også efter kampen indrømme, at det var specielt fedt at stoppe ham på den måde.

- Jeg blev overrasket, da han kom til ringen. Jeg så ham med en mur på shortsene, men jeg holdt hovedet koldt. Jeg var fokuseret på at kæmpe kampen ifølge min gameplan.

- Da vi kom i ringen, var muren bare en ekstra motivationsfaktor for mig, så da jeg havde ham inden for rækkevidde, gave jeg alt, hvad jeg havde.

- Uanset hvad det forestillede, så repræsenterer jeg Mexico, og jeg føler, at alt omkring den mur er imod alle mine landsmænd, sagde Vargas til den spanske udgave af ESPN ifølge den Arizona-baserede avis azcentral.

Efter kampen blev Salka udstillet på de sociale medier:

Det var i øvrigt Salkas femte nederlag som professionel. Hans hidtil største kamp var tilbage i 2014, da han mødte den ubesejrede verdensmester i letweltervægt Danny Garcia. Her havde Salka dog intet at stille op. Han blev brutalt hamret i gulvet tre gange i anden omgang.

Se også: Uhyggelige billeder: Sværvægter hamret ned i blodigt knockout

Se også: Se de afgørende minutter: Britisk boksestjerne vinder sværvægtsbrag

Se også: Patrick fik en åbenbaring: Det hele kører bare for mig!

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen