Brian bliver promotor: Ikke for at drille Sauerland – jo måske lidt

- Jeg glæder mig om som en lille dreng til det, siger Brian Nielsen om det projekt, han har startet sammen med Mogens Palle

Brian Nielsen og Mogens Palle dukkede i august op sammen til bokseren Anders Huggers begravelse i Odense. Nu starter de et promotorsamarbejde. (Foto: Ole Frederiksen)
Brian Nielsen og Mogens Palle dukkede i august op sammen til bokseren Anders Huggers begravelse i Odense. Nu starter de et promotorsamarbejde. (Foto: Ole Frederiksen)

Mogens Palle og Brian Nielsen er gået sammen som promotorer med den erklærede ambition at løfte dansk professionel boksning ud af det 'aktuelle triste forfald’, som de to danske bokseveteraner fredag formulerede det i en pressemeddelelse.

Både Palle og Nielsen har søgt og fået promotorlicens gennem Dansk Professionel Bokse Forbund, så nu skal der i første omgang samles en flok boksere og arrangeres et stævne, som kan interessere en tv-kanal.

Se også: Palle og Super-Brian i overraskende comeback

81-årige Mogens Palle introducerede Brian Nielsen for ideen over en bid mad for nylig, og den tidligere sværvægtsbokser betænkte sig ikke på at sige ja til at være med.

Det er ikke, fordi Brian Nielsen går og keder sig på golfbanerne nede i Spanien, bedyrer den tidligere bokser, der i år er fyldt 50.

- Bestemt ikke. Jeg gør det, fordi jeg synes, det er spændende. Jeg har brugt en stor del af mit liv på boksning, så jeg har mange grunde til at være med, siger Nielsen.

- Jeg glæder mig som en lille dreng til det. Jeg har jo et stort hus hernede, og det ville da være fedt, hvis bokserne kunne komme herned og bo og træne engang i mellem. I min tid som bokser var jeg flere gange i udlandet for at træne. Jeg var tre måneder i USA på et tidspunkt. Det lærte jeg meget af. Det var et stort skridt for mig, og det har jeg aldrig fortrudt. Nu kan jeg måske gøre det for nogle andre.

Se også: 40 år siden ’The Thrilla in Manila’: Ondsindet Ali ødelagde Frazier - og omvendt

Har I kontaktet nogle boksere?

- Det kan jeg sgu ikke lige huske. Eller jo, vi har snakket med et par stykker. Mere kan jeg ikke sige. Jeg kommer til Danmark søndag, og så har jeg et møde med Mogens, og så må vi se, hvad der sker.

I pressemeddelelsen skriver I, at I vil bygge dansk professionel boksning op igen? Hvordan gør man det?

- Det ved jeg ikke. Jeg ville jo ikke selv bruge lige de ord om det. Vi vil bare gerne vise, hvordan man skal gøre det. Jeg kommer så til at stå for nogle ting, nok mest bokserne, mens Mogens tager sig af sådan noget som matchning.

Gør I det også for at drille Team Sauerland?

- Nej, det har ikke noget med det at gøre … Nu skal jeg jo passe på, hvad jeg siger, jeg har jo selv bokset for Sauerland i kampen mod Holyfield, som du ved. Måske har det lidt med det (drilleri, red.) at gøre. I min verden skal det jo ikke være en tysker, der er promotor i Danmark. Der er nogle ting, vi kan gøre bedre.

Se også: Mogens Palle: Om jeg hyggede mig??!

Hvilke ting?

- Der er mange ting. Jeg ved jo mange ting fra min tid som bokser. Kontrakterne kan man gøre bedre. Nogle af de kontrakter, man har hørt om, har været helt til grin. Folk bokser en eller to kampe, og så er de ude igen. Da jeg boksede for Mogens, var folk garanteret flere kampe. Det kunne være en kontrakt på to år, så man har en sikkerhed for sin indtjening. Det er en af de ting, vi kan gøre bedre.

Hvad siger din kone til, at du er tilbage i boksning igen?

- Det ved jeg faktisk ikke lige, ikke så meget, tror jeg, griner Brian Nielsen.

Er der en plan om at flytte hjem i forbindelse med projektet?

- Nej, det bliver ikke nødvendigt. Det er ikke noget, vi har planer om at gøre.

Kommer vi til at se et stævne allerede i år?

- Ja, det er planen. Og forhåbentlig får vi også tv på, måske ikke til det første stævne, men til nummer to. Men lad os nu lige komme i gang. Så må vi se. Det skal nok komme, siger Super-Brian.

Brian Nielsen måtte på grund af problemer med synet opgive efter sjette omgang af kampen mod Mike Tyson i 2001. Tyson var dog ikke den bedste bokser, som den danske sværvægter mødte i karrieren, fortæller han her. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Super-Brian: Tyson var ikke bedst

32 kommentarer
Vis kommentarer