Canelo vandt knusende pointsejr i storkamp

Den mexicanske boksesensation Saul 'Canelo' Alvarez blev verdensmester i mellemvægt i en af årets mest imødesete kampe

Saul 'Canelo' Alvarez er en af de boksere, der skal løfte arven efter Floyd Mayweather Jr, der har trukket sig tilbage, og den 25-årige mexicaner viste natten til søndag i Las Vegas, at han har lært noget af netop Mayweather, da han styrede legenden Miguel Cotto gennem tolv omgange og vandt WBC-bæltet i mellemvægt.

Mexicaneren vandt med Mayweather-cifre, 119-109, 118-110 og 117-111 på de tre dommersedler. Hvilket dog ikke var noget retvisende billede af, hvor tætte alle 12 omgange var.

Alvarez boksede kløgtigt og tålmodigt, undgik dygtigt at blive ramt, og satte omgang for omgang point ind på kontoen mod en letbenet Cotto, der i perioder var meget svær at fange.

Når kampen eksploderede, som den gjorde i både i 8., 9., og 12. omgang, havde powerpuncheren Canelo Alvarez dog sin modstander i problemer, især når det udviklede sig til vilde bytte-bytte-købmand-slagudvekslinger. Cotto trådte dog rutineret på bremsen og pakkede sig væk, hver gang han var på vej ud i problemer, og undgik derfor gulvture.

Arthur Abraham vandt et tæt VM-opgør på point. (Arkivfoto: Thomas Sjørup) Boksning Abraham vandt VM-kamp på 'split decision'

Canelo landede især med tunge hooks til kroppen og med veltimede uppercuts på halvdistancen, mens Cotto især i kampens første halvdel slog gode, længere kombinationer, dog uden på noget tidspunkt at ryste sin unge modstander.

Miguel Cotto (40-5, 33 KO) har udtalt, at han formentlig kun bokser en eller to kampe mere i en karriere, der har budt på VM-titler i fire forskellige vægtklasser og tonsvis af klassemodstandere.

Med de 15 millioner dollars, puertoricaneren tjente på lørdagens kamp i Mandalay Bay Casino i Las Vegas - og hvad han ellers har tjent på en lang karriere på boksetoppen - kan han trække sig tilbage med god samvittighed.

For Canelo Alvarez (46-1-1, 32 KO) begynder der et tegne sig et billede af en fremtidig storkamp mod den kazakhstanske sensation Gennady Golovkin (34-0, 31 KO), den temmelig ubestridte mester i mellemvægt, en kamp som mexicanernes yndling efter sejren over Cotto ytrede et ønske om at få.

Se Golovkins seneste sejr her, og bedøm selv, om Canelo kan slå ham: