Carl Froch stopper karrieren

Mikkel Kesslers store rival har ikke mere at bevise i en boksering og stopper øjeblikkeligt en 14 år lang professionel karriere

Carl Froch og Mikkel Kessler udkæmpede to drabelige slag i bokseringen, som de begge kunne være stolte af - her er det Froch, der kan løfte armene efter sin sejr i O2 Arena i London i 2013. (Foto: Lars Poulsen)
Carl Froch og Mikkel Kessler udkæmpede to drabelige slag i bokseringen, som de begge kunne være stolte af - her er det Froch, der kan løfte armene efter sin sejr i O2 Arena i London i 2013. (Foto: Lars Poulsen)

Det var ikke det rene spilfægteri for at lokke Andre Ward eller Gennady Golovkin ud af busken, da Carl Froch i april talte om at trække sig tilbage fra bokseringen for at bruge mere tid sammen med sin familie og sin plænelufter.

Carl Froch føler tilsyneladende ikke, han har så meget mere at bevise i en boksering. Englænderen leger igen med tanken om at trække sig tilbage. (Foto: Lars Poulsen) Boksning Froch tæt på boksepension - vil passe sin græsplæne

Selvom 'The Cobra' først nåede boksetoppen og sit mainstream-gennembrud i en relativt sen alder, og selvom han fortsat er at finde på mange top-10-lister over de bedste boksere på tværs af alle vægtklasser og kunne få 5-10 millioner kroner for snart sagt en hvilken som helst kamp, trækker den 38-årige englænder sig per dags dato tilbage.

- Jeg er utroligt stolt af, hvad jeg har opnået i boksning, men nu er det rigtige tidspunkt at trække sig tilbage. Jeg har ikke mere at bevise, og min karriere taler for sig selv, siger Froch i en pressemeddelelse, hvor han også offentliggør, at han fremover vil være eksperten over dem alle i Sky Sports' boksedækning.

- Intet kan erstatte højspændingen ved at gå i ringen, men på Sky Sports skal jeg lave det næstbedste, lyder det fra englænderen, der fra 2008 til 2014 var omtrent den mest hårdtarbejdende bokser på planeten.

Mikkel Kessler kan se tilbage på en stor karriere, der gav både store triumfer og store knubs. Nu kan han endegyldigt hellige sig livet efter boksning. (Foto: Jonas Olufson) Boksning Kessler: Nu er det definitivt slut

Danske Mikkel Kessler bokser mod britiske Carl Froch i O2 Arena i London, England. De går alle 12 omgange, men Mikkel Kessler taber knebent på points (Foto: Jacob Erhbahn)
Danske Mikkel Kessler bokser mod britiske Carl Froch i O2 Arena i London, England. De går alle 12 omgange, men Mikkel Kessler taber knebent på points (Foto: Jacob Erhbahn)

Det sidste fik Mikkel Kessler at mærke i to medrivende VM-kampe over 12 omgange - en i Herning og en i London - som endte med en sejr til hver.

Ikke mindst hvad angår valget af modstandere, viste Froch sig som en modig og slidstærk bokser. Fra 2008 mødte han i rækkefølge så stærke navne som Jean Pascal, Jermain Taylor, Andre Dirrell, Mikkel Kessler, Arthur Abraham, Glen Johnson, Andre Ward og Lucian Bute, inden han sluttede karrieren med en rematch mod Kessler og to højdramatiske knockout-sejre mod landsmanden George Groves.

Det sidste slag i ringen blev også Carl Froch' mest spektakulære, da han slukkede Groves fuldstændig med en lige højre, der fik 80.000 mennesker på Wembley til at gå amok. Se eller gense dét slag herunder.

Efter det sidste opgør viste Froch det, der næstefter hans bedrifter i ringen skulle blive hans varemærke, og som han fremover i endnu højere grad skal bruge: det farverige sprog, da han med slet skjult fryd konstaterede om opkomlingen Groves:

- Den sidste granat, der eksploderede på hans kæbe, opsummerede hele vores saga. Oh dear. Jeg kiggede mig over skulderen. Da jeg så hans ankel bøjet om bag nakken på ham, tænkte jeg, at han nok ville få svært ved at rejse sig op.

Nottingham-bokseren stopper med en rekordliste, der tæller 33 sejre i 35 kampe, deriblandt 24 sejre på knockout. Han var verdensmester i supermellemvægt hos både WBA og IBF.

Jorge Kahwagi har tilsyneladende implantater i brystmusklerne, hvilket har gjort ham ude af stand til at slå et fornuftigt slag. Det forhindrer ham dog ikke i at vinde på knockout ... (Screendump) Boksning Verdens latterligste knockout

TV: Se Kessler tæske Froch herunder

10 kommentarer
Vis kommentarer