Ceylan nedlagde eks-verdensmester

- Med denne sejr over en mand med Kirilovs rekordliste er jeg tilbage, hvor jeg skal være, og kan næsten ikke vente til at komme i ringen igen, siger Dennis Ceylan

Dennis Ceylan har Kirilov i tovene undervejs mod den sikre, danske pointsejr i Ballerup (Foto: Lars Poulsen).
Dennis Ceylan har Kirilov i tovene undervejs mod den sikre, danske pointsejr i Ballerup (Foto: Lars Poulsen).

Dennis Ceylans profkarriere led noget af et knæk, da den 26-årige Aarhus-bokser for et halvt år siden boksede uafgjort i tyske Erfurt mod spanske Cristian Montilla. For en måneds tid siden fik Ceyland vasket den plet af rekordlisten, da han ved Nordic Figfht Night-stævnet i Frederikshavn formåede at besejre Montilla i revanchekampen og den sejr har tilsyneladende fået den danske fjervægter tilbage i mental topform.

Se også: Patrick Nielsen i ny vægt: Får mere power

Lørdag aften var det en Dennis Ceylan fuld af overskud, der byttede øretæver med Dmitry Kirilov i Ballerup Super Arena og russeren er bestemt ikke hr. hvem som helst. Han er tidligere IBF-verdensmester og viste da også momentvise fine takter i stævnets mest velboksede opgør.

En relativt tam atmosfære i Ballerup Super Arena blev forvandlet til en egentlig boksefest, efterhånden som omgangene skred frem i det medrivende opgør og der var næsten Kessler-stemning, da Dennis Ceylan i tiende og sidste omgang fik sendt en håndfuld gode kombinationer i retning mod russerens ansigt og krop.

- Dennis, Dennis, Dennis, lød det fra lægterne, og de taktfaste tilråb så ud til at behage den tidligere olympiske bokser, som hentede sejren med alle tre dommerstemmer – 100-90, 98-92 og 97-93.

Se også: Håner dansk bokser: Din kæreste ka' gi' mig bæltet!

Nederlaget var Kirilovs sjette i karrieren og det første i en ikke-titelkamp overhovedet. Enkelte vil måske huske, at russeren i 2002 tabte en kamp om europamesterskabet i Viborg Stadionhal mod Spend Abazi.

Ikke underligt, at Dennis Ceylan var svært tilfreds med sin karrieres hidtil største skalp.

Se også: Patrick vs. Rudy: Dansk boksebrag på vej

- Jeg skal være ærlig og indrømme, at den uafgjorte kamp mod Montilla sidste år knækkede mig psykisk. Pludselig begyndte jeg at miste tilliden til mig og selv og det, jeg skulle kunne i ringen.

- Med denne sejr over en mand med Kirilovs rekordliste er jeg tilbage, hvor jeg skal være og kan næsten ikke vente til at komme i ringen igen. Gerne allerede 2. maj, når der er Nordic Fight Night igen.

2. maj er der jo også Pacquiao-Mayweather i Vegas?

- Ja, og Floyd har ringet og spurgt, om jeg ville bokse ved den lejlighed, men jeg sagde nej, lyder det med et grin fra Dennis Ceylan.

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere