Dansk boksehåb om modstander: Ved ikke hvem han er

På lørdag bokser 25-årige Allan Mahfoud sin anden profesionelle kamp. Men modstanderen har han ikke helt styr på

På lørdag bokser Allan Mahfoud sin anden professionelle kamp. Se hvordan hans første kamp mod spanske Beka Murjikneli gik her.

Inden længe står Allan Mahfoud overfor sin karrieres vel nok mest vigtige kamp. Han skal nemlig krydse klinger med georgiske Guram Kurtanidze.

Mahfoud har indtil videre kun bokset en professionel kamp mod en modstander, som han smadrede ned med en knock out. Tilsyneladende har det nye danske håb dog heller ikke de store bekymringer om den næste modstander.

- Hvem skal du bokse mod, Allan?

- Jeg ved faktisk ikke så meget om ham, andet end han er fra Georgien. Jeg har ikke set nogen videoer med ham, siger han til Ekstra Bladet, da vi møder ham i boksesalen i Hillerød.

- Men sådan har jeg altid gjort, da jeg var amatør. Jeg er rigtig god til at tilpasse mig den modstander, jeg har.

Mahfoud skal bokse den anden kamp ved Danish Fight Night lørdag aften. En turnering, du kan se live lige her med Ekstra Bladet+.

Sport og Spil Højdepunkter fra Fight Night: Vilde knockouts og blodsprøjt

Artiklen fortsætter under billedet ...

Både Allan og søsteren Sarah Mahfoud skal bokse ved Danish Fight Night lørdag aften. Foto: Olivia Loftlund
Både Allan og søsteren Sarah Mahfoud skal bokse ved Danish Fight Night lørdag aften. Foto: Olivia Loftlund

Smidt ud fra første træning
23-årige Mahfoud, der har rødder både i Syrien og på Færøerne, har, siden han var 10 år, bokset sammen med storesøsteren Sarah, der også har vundet Vild med dans.

Men hans første træning gik langt fra som planlagt.

- Jeg blev faktisk sendt hjem fra min første træning, da jeg kun var 9 år, fortæller Allan Mahfoud og fortsætter:

- Mandagen efter min 10-årsfødselsdag stod jeg igen klar i boksecenteret.

Se også: Danmarks fremtid: Den nye Kessler og Vild med dans-Sarah

Ødelagt skulder
Siden da har bokseringens klokke klinget en del gange i Mahfouds amatørkarriere. En karriere, der led et kæmpe knæk, da den normalt stærke skulder blev ved med at gå af led.

Efterfølgende fik han foretaget en operation og lang tid efter det, trænede han kun lidt amatørboksning med søsteren.

- Pludselig sagde Sarah til min træner, at han skulle melde mig til sjællandsmesterskaberne, og der kunne jeg ikke melde mig fra, siger Allan Mahfoud.

- Det fik jeg at vide halvanden måned før, så jeg blev nødt til at forberede mig. Jeg var ikke i god form, men vandt tre kampe efter have været væk i tre år.

Og det var noget, der fik boksepromoter Mogens Palle til at hive en kontrakt op ad lommen, som der fluks blev skrevet under på.

Ditlev ’D-struction’ Rossing slår hårdere end de fleste. Foto: Polfoto / Jakob Jørgensen Boksning - 19. nov. 2018 - kl. 07:22 Den næste Kessler på vej: Du kan opleve ham her

Ingen plan-b
- Hvor skal du hen med din karriere?

- Jeg vil gerne være verdensmester, have et bælte og beskytte det et par gange, siger bokseren, der endnu ikke har fået sig en sponsor.

- Jeg har ikke noget mål om, hvem jeg skal slå. Mogens Palle bestemmer, hvem jeg skal kæmpe imod, og så er jeg klar lige meget, hvem det er. Jeg er ikke bange.

- Og hvad nu hvis skaden bryder op?

- Jeg har ingen plan b. Alt er satset på boksning. Jeg har prøvet at tage HF et par gange. Men det med lektier er ikke mig.

Mikkel Kessler vender tilbage til bokseringen, når han lørdag den 22. september er den bærende ekspert for Viaplay under braget mellem Anthony Joshua og Alexander Povetkin. Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix Sport og Spil Mikkel Kessler: - Jeg ville lave en Muhammad Ali

- Det var første gang Patrick blev slået ud (mod John Ryder, red.). Sådan er sporten. Ellers havde det ikke været boksning. Du risikerer at blive slået ud noget så eftertrykkeligt. Sådan er det. Men det er ikke ensbetydende med, du er dømt ude. Folk sagde: 'Ej, det var så forfærdeligt', 'Jeg græd næsten, da jeg så det'. Men sådan er jeg ikke selv. Det er en del af sporten, og Patrick har jo også selv slået folk ud, lyder det fra Jan Nielsen, der ikke tog det så tungt, da sønnen Patrick Nielsen led sit første knockout-nederlag i karrieren i London. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Patrick Nielsens far: Måske har jeg været for hård - måske var det en stor fejl

Sport og Spil Den kommede brudgom: Sådan blev Mikkel til Viking Warrior

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere