Dansk bokser i VM-brag mod 50-årig: 'Livsvigtig for min karriere'

24-årige Dina Thorslund møder rutinerede 50-årige Alicia Ashley om WBC-titlen lørdag i Struer

Dina Thorslund og Alicia Ashley mødtes onsdag til pressemøde i København forud for VM-kampen på lørdag i Struer. Foto: Lars Poulsen.
Dina Thorslund og Alicia Ashley mødtes onsdag til pressemøde i København forud for VM-kampen på lørdag i Struer. Foto: Lars Poulsen.
Følg Boksning

Der sker mange mærkelige ting i boksesporten. Der er mange forbund og derfor et hav af verdensmestre. Men boksesporten er også en af de sportsgrene, hvor flere har markeret sig, selv om de er i nærheden af de 50.

På herresiden boksede Larry Holmes i en alder af 52, mens både George Foremann og Evander Holyfield stoppede karrieren lige før de fyldte 50.

Når 24-årige Dina Thorslund lørdag går i ringen på hjemmebane i Struer til en kamp om WBC-titlen i bantamvægt, er hendes modstander mere end dobbelt så gammel som hende.

50-årige Alicia Ashley har således allerede skrevet sig ind i Guinness rekordbog som historiens ældste verdensmester på kvindesiden i boksning.

To gange tidligere har Ashley været verdensmester. Når hun møder Thorslund lørdag i Struer, kæmper de to om den ledige titel, fordi Fatuma Zarika, den forsvarende mester, er skadet og derfor ikke i stand til at forsvare titlen inden for tidsfristen.   

Dina Thorslund er klar til at give lørdagens modstander, 50-årige Alicia Ashley, en på kæben. Foto: Lars Poulsen.
Dina Thorslund er klar til at give lørdagens modstander, 50-årige Alicia Ashley, en på kæben. Foto: Lars Poulsen.

Kan ikke gå ud for en dør
- Hun er ældre end min mor og selvfølgelig har alderen en stor betydning. Jeg læser til fysioterapeut og ved, at man ikke kan være lige så eksplosiv, når man er 50, som når man er i 20’erne, siger Dina Thorslund og ridser scenariet op før lørdagens udfordring:

- Den kamp er livsvigtig for min karriere. Jeg kan ikke gå ud for en dør, hvis jeg ikke vinder den kamp, smiler den 24-årige bokser, der for første gang i karrieren har mulighed for at vinde en VM-titel.

De to mødtes onsdag i København til pressemødet forud for VM-kampen lørdag aften.

Alicia Ashley vandt WBC-titlen første gang tilbage i 2011, men tabte den senest til den nuværende mester Fatuma Zarika, der nu er skadet og derfor ikke kan stille op.

- Mange taler om min alder, men med den kommer også erfaring. Jeg er en intelligent bokser, der har kæmpet overalt i verden.

- Jeg vil altid være underdog, når jeg er på udebane. Men jeg elsker at rejse og er en stor fighter. Jeg har mange våben i mit arsenal. Det vil Dina få at se lørdag, forsikrer Alicia Ashley

Ved stævnet i Struer bokser også Dennis Ceylan, Mikkel Nissen, Adam Bashanov og Kem Ljungquist, der får sin første kamp på dansk grund.

Dansk boksning i sorg: Træner-legende er død

Kesslers kæreste: En lettelse at det er slut

Krigerens karriere er slut: Her er Kesslers største kampe

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+