Dansk boksning i sorg: Træner-legende er død

En af Danmark bedste bokse-trænere gennem tiden, Jean Schmücker, er gået bort natten til søndag

Boksetræner Jean Schmücker med de boksende brødre Jimmi (tv.) og Johnny. Foto: Lars Skaaning/Ritzau Scanpix
Boksetræner Jean Schmücker med de boksende brødre Jimmi (tv.) og Johnny. Foto: Lars Skaaning/Ritzau Scanpix

Bag enhver bokser står der en træner, og bag enhver god bokser, står der en god træner. Den sidste beskrivelse passer på Jean Schmücker, der er gået bort efter længere tids sygdom.

Den legendariske bokser har trænet store navne som Brian Nielsen, Hans Henrik Palm, og brødrene Bredahl, Johnny og Jimmi.

Jean Schmücker har haft stor betydning for mange boksere op gennem 1970'erne og 1980'erne, og flere af dem beskriver, hvordan han har været forskellen mellem succes i bokseringen eller et hårdt liv på gaden.

Især hans evne til at kommunikere med de unge drenge var hans store force, fortæller den tidligere bokser Hans Henrik Palm.

- Han havde en helt fantastisk måde at tackle unge mennesker på. Alle blev taget imod med kærlighed. Der var ikke nogen, der var over eller under.

Jean Schmückers gejst og motivation var en del af den pakke, som de unge boksere fik hos ham, men også teknik og disciplin var vigtige redskaber.

- Han formede mig som bokser. Den disciplin, han lærte os, var vigtig. Det var ham, der første mig til OL i 1976.

Schmücker efterlader sig et flot eftermæle i dansk boksning, som ikke vil glemme ham og hans betydning for dansk boksning lige foreløbigt, vurderer Palm.

- Han har betydet rigtig meget for dansk boksning. Alle husker ham, og han har stor respekt i bokseverdenen. Han har udviklet mange dygtige boksere.

Jean Schmücker havde selv en hård barndom, hvor han blev forladt af sine forældre. Måske derfor lykkedes det ham at gøre udsatte unge til verdensklasse boksere.

Se også: Vandt OL efter giga-drama: Her skaber de ny ballade

Se også: Klar til udsolgt topbrag: FCM sejrede i rødt kort-drama