Dansk komet på enorm opgave: Kan blive yngste verdensmester

19-årige Oliver Meng skal i ringen mod Maono Ally fra Tanzania ved Danish Fight Night 18. januar. Her skal der bokses om IBF’s junior VM-titel i super weltervægt, og Meng kan blive Danmarks yngste indehaver af en VM-titel med en sejr

Bokseren Oliver Meng har haft noget af en kometkarriere indtil videre.

Han har blot bokset fire professionelle kampe. Det er blevet til fire sikre sejre (to på knockout), og nu venter der en gigantisk opgave foran det danske stortalent.

19-årige Meng (4-0-0) skal ved Danish Fight Night 18. januar møde 21-årige Maono Ally (8-3-1) fra Tanzania om IBF’s junior VM-titel i super weltervægt (for boksere under 25 år). Hvis Oliver Meng vinder over afrikaneren, bliver han den yngste danske verdensmester.

Det er nemlig ganske uhørt at få en VM-kamp så tidligt i sin professionelle karriere.

Det er også en glad og selvtillidsfyldt Oliver Meng, som Ekstra Bladet fanger over telefonen

- Det er helt vildt, at det er gået så stærkt, når man tænker på, at det er et år siden, at jeg havde min første professionelle kamp. Nu står jeg i en kamp om IBF’s junior VM-titel, og det er jo helt vildt, at det er gået så hurtigt, men jeg er 100 procent klar til det. Jeg glæder mig helt vildt, siger Oliver Meng til Ekstra Bladet.

Modstanderen Ally, der har tilnavnet 'The Monster of Bagamoyo', kender Oliver Meng ikke meget til. Han har dog set noget video med Ally, og han er bestemt ikke uden evner.

- Jeg har kunnet finde noget video af ham på YouTube. Jeg kender dog ikke så meget til ham, andet end jeg har set, at han har gået tiden ud mod nogle gode modstandere og har vundet nogle kampe mod gode modstandere. Jeg er sikker på, at jeg ikke skal op imod en uerfaren mand, siger Meng.

Et brag af en kamp
Oliver Meng tror meget på sig selv inden opgøret.

- Jeg har altid mig selv som favorit. Alle forventer, at jeg nu skal være verdensmester, og det lover jeg dem, at det bliver jeg. Det bliver et brag af en kamp.

- Hvis jeg skal gå ti omgange, så er jeg klar til det. Jeg er i kanonform, og jeg har aldrig været dårligt forberedt til noget.

- Får jeg chancen for at stoppe ham før tid, så gør jeg selvfølgelig det, men det er ikke noget, som jeg går efter, siger Meng.

Artiklen fortsætter under billedet.

Oliver Meng i sin seneste kamp mod georgiske Anzor Gamgebeli. Foto: Lars Poulsen
Oliver Meng i sin seneste kamp mod georgiske Anzor Gamgebeli. Foto: Lars Poulsen
 

- Hvordan har du det med, at du kan blive yngste danske verdensmester?

- Det er ikke noget, som jeg tænker så meget over, men det er kæmpestort at kunne kalde sig den yngste verdensmester nogensinde i Danmark som professionel bokser. Mikkel Kessler boksede 30 kampe, før at han fik sin VM-chance. Det her er min femte kamp, så det er helt vildt, siger Meng.

Kommer hjem i bar overkrop
19-årige Oliver Meng kommer fra Falster, og derfor er det ekstra specielt, at Danish Fight Night til januar foregår i Nykøbing Falster Hallerne, hvor han har brugt meget tid som amatørbokser.

- Det er megafedt at vende tilbage i bar overkrop og så i en VM-kamp. Det er jo det største. At jeg får kampen tilbage til Nykøbing.

Udover Oliver Meng skal Enock Poulsen, Ditlev 'D-Struction' Rossing, Allan Mahfoud og Daniel Heinze bokse ved Danish Fight Night. Lige nu er der ved at blive forhandlet en mulig titelkamp på plads til den tidligere 'Vild med Dans'-vinder Sarah Mahfoud.

Boksning - 25. nov. 2018 - kl. 13:07 Dansk talent i lynknockout: Modstander lå mere ned end han stod op

Som ventet tog Ditlev Rossing sejren. Foto: Lars Poulsen Boksning - 25. nov. 2018 - kl. 15:48 Hovednavnet smadrer 'Bødlen': - Havde ikke noget at gøre i ringen

Diana Nadim har fundet lykken ved boksning efter en barndom med op- og nedture. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Storesøster er fodboldstjerne - lillesøster deler øretæver ud

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere