Dansk stjerne om mesterens kokain-skandale: ’Det er kun for svage mennesker’

Tirsdag kom det frem, at et af de helt store navne i dansk boksning Dennis Ceylan er blevet testet positiv for brug af kokain. For det får han en overhaling med på vejen af Mads Larsen

Dennis Ceylan får ikke rosende ord med på vejen, efter han blev testet positiv for kokain. Foto: Claus Bonnerup.
Dennis Ceylan får ikke rosende ord med på vejen, efter han blev testet positiv for kokain. Foto: Claus Bonnerup.

Dennis Ceylan blev på et tidspunkt efter sin Europamester-sejr i Aarhus dopingtestet, og nu er resultatet altså kommet.

Han havde kokain i blodet. Straks efter angrede han og beklagede sin store dumhed.

Dennis, der har tilnavnet ’The Menace’, siger, at det var et øjebliks svaghed, at han havde besøgt sit gamle kvarter havde drukket sig fuld og havde taget en smule kokain.

Ifølge ham selv var det både første og sidste gang, men giver ellers ingen forklaring på, hvad der ligger til grund for handlingen. Den tidligere Europa- og Verdensmester Mads Larsen giver ikke meget for sportsfolk og andre, som tager stoffer. Faktisk tager han kraftigt afstand fra det.

- Jeg ved ikke, hvad der får ham til det - personligt har jeg aldrig prøvet at tage sådan noget. Det siger mig ikke noget. Jeg har drukket mig fuld, når jeg har haft lange pauser, men det andet er ikke noget, jeg har beskæftiget mig med, siger bokseekspert Mads ’Golden Boy’ Larsen, der selv har været både europa- og verdensmester.

- Personligt mener jeg, at det er svagt tage sådan noget. Det er for svage mennesker. Jeg forstår ikke, hvad det er, der foregår i hovedet på dem, der gør det.

'Dårligt signal at sende'
I starten af måneden valgte Aarhus bokseren at droppe sit obligatoriske titelforsvar for i stedet sætte alle sejl ind mod en VM-titel.

Selvom kokain er på Det Internationale Doping Agenturs (WADA) liste over ulovlige stoffer, så får det ingen konsekvenser for den unge kæmpers kamp om IBF Intercontinel-titlen i juli måned, da Ceylan ikke blev testet positiv i forbindelse konkurrence. Samtidig afviser Dansk Professionel Bokse Forbund at komme med nogen sanktioner.

- Det er dårligt signal at sende fra Dansk Professionel Bokseforbund, at de vælger ikke at straffe ham. De skal vise noget initiativ i en sådan sag. Så kan det godt være, at han ikke skal have to års karantæne, men det er dårligt for sporten, så de burde reagere på det, siger bokseekspert Mads ’Golden Boy’ Larsen, der selv har været både Europamester og Verdensmester.

- Men det er også et dårligt signal af ham selv at sende, når han gør sådan noget, det er i min verden ikke særlig smart.

En hård opvækst
Ceylan voksede op på et børnehjem i Aarhus, efter han blev fjernet fra sin mor som 8-årig, der selv var misbruger.

Selv siger han, at han har brugt boksningen som sit stof, og igennem sporten har han holdt sig på den rene sti, og netop derfor mener Mads Larsen også, at situationen er ekstra ærgerlig.

- Som rollemodel, mener jeg, at man skal kunne styre de fristelser, der kommer i nattelivet, men når det er sagt, så må det være op til forældrene at fortælle deres børn, at de ikke skal tage stoffer – det kommer aldrig til at blive Dennis Ceylans skyld, hvis et barn går den gale vej, siger Mads Larsen.

Læs mere om sagen her: Bokse-bombe: Dansk topbokser testet positiv for kokain

Her kan du læse om Ceylans kommende kamp, der ser ud til at løbe af stablen som planlagt: Fik gyldent tilbud: Nu ofrer dansk stjerne pludselig sin EM-titel

Mikkel Kessler er på vej tilbage til ringen, og nu har han fået svar på de nødvendige lægetests: Lægerne har gennemtestet Kessler: Her er dommen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter