Annonce:
Annonce:

Dansk storkamp slagtet: Patrick Nielsen massakreret af sin egen boss

Promotor Kalle Sauerland skyder nu alle håb ned om en mulig danskerduel mellem Patrick Nielsen og Mikkel Kessler, og han forklarer her hvorfor

Annonce:
Følg Boksning

Boksepromotor Kalle Sauerland lægger ikke fingre imellem, når han skal forklare, hvorfor en kamp mellem de to danske boksere Patrick Nielsen og Mikkel Kessler ikke kan komme på tale:

- Lad os være ærlige… Patrick Nielsen har været igennem en vanskelig og hård periode siden hans flotte kamp mod Rudy Markussen. Dengang var scenen sat for ham til at udrette noget stort. Det er ikke udelukkede Patricks egen skyld.

- Han kom tilbage fra en skade og var enormt overvægtig. Men han leverede måske den værste boksepræstation i hans professionelle karriere senest mod Beibi Berrocal, siger Kalle Sauerland til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Så ligefrem at kræve en superkamp mod en tidligere firedobbelt verdensmester er helt desillusioneret. Alle, der ved noget omkring boksning, vil give mig ret, siger Suaerland og lægger dermed for alvor låg på spekulationerne om en fremtidig danskerduel i bokseringen, når Team Sauerlands 38-årige ’Viking Warrior’ gør comeback senere i år.

Også selvom Patrick Nielsens manager Simon Lundt overfor BT onsdag kunne fortælle, at man sammen med en hemmeligholdt investor har tilbudt Team Sauerland og Mikkel kessler en million euro (cirka 7,5 mio. kroner) i en fælles pulje for en boksekamp mellem de to danske kombattanter.

- Aviserne vil have kampen, tv vil have kampen, sportsinteresserede vil have kampen, boksefans vil have kampen, og Patrick, Mikkel og Sauerland kan spinde guld på kampen, sagde Simon Lundt til Ekstra Bladet onsdag.

- Men Kessler mangler ikke pengene. Han vil være verdensmester, og måske er Patrick for stor en mundfuld. Der kan kun være én årsag, og det er, at Mikkel ikke vil have kampen. Måske er risikoen for stor, for Patrick er en akavet bokser, som slår dybt, og det kan Mikkel ikke lide. Jeg tror ikke, at han har lyst til at møde Patrick, siger han.

51365964.jpg
Tilføjer intet til Kesslers eftermæle

Annonce:

Den spydige kommentar preller dog helt og aldeles af på Kalle Sauerland, der slet ikke kan se nogen fordele ved matche sine to danske boksere mod hinanden – og i øvrigt heller ikke er interesseret i at lade eksterne investorer betale for et rent Team Sauerland-opgør.

- Selvfølgelig ville det blive en stor pengekamp, men i sidste ende ville det så hjælpe nogle af bokserne videre i deres karriere? Nej. At vinde over Patrick ville slet ikke tilføje noget til Mikkels eftermæle, siger Kalle Sauerland.

- Alt ære og respekt for Patrick, men Mikkel har vundet fire verdensmesterskaber, og det må man så sandelig ikke glemme. Han er måske den bedste skandinaviske bokser nogensinde – i hvert fald Danmarks bedste, siger han.

- Hvis Mikkel vandt en boksekamp over Patrick i dag, så ville han besejre en, der i sin seneste kamp blev buet ud af ringen.

- Situationen kan være en helt anden om et par år, hvis Patrick eksempelvis er blevet europamester eller verdensmester, siger han.

45969991.jpg
Potentialet er ikke forsvundet

Annonce:

Den tyske promotor har stadig tiltro til Patrick Nielsens evner med boksehandskerne på, men de store kampe kommer ikke af sig selv. De koster blod, sved og tårer – hårdt arbejde og flere kampe på CV’et:

- Patrick har stadig et stort potentiale, men han er nødt til at bygge sig selv op igen med et par kampe – og så skal de store opgør nok komme, siger Kalle Sauerland.

- Han bliver nødt til at arbejde stenhårdt. Man kan ikke bare sidde og vente på en storkamp, den skal man selv ud og tilkæmpe sig. Vise sulten. Patrick siger, han er sulten, men jeg vil se det fra ham, lyder Sauerlands lille opsang til danskeren, der i stedet blandt andet er blevet tilbudt en kamp mod den svenske letsværvægter Erik Skoglund, som lige nu ligger rangeret som nummer fire på bokseforbundet IBF’s verdensrangliste.

Intet tyder dog på et ja eller en accept fra Nielsen-lejren:

- Vi har fået et tilbud, der er til at grine ad. Det er fuldstændig ligegyldigt. Det giver ingen mening overhovedet, siger Simon Lundt til Ekstra Bladet.

Så i siger nej?

Annonce:

- Det har jeg ikke taget 100 procent stilling til endnu, men Skoglund bokser letsværvægt… Hvis der kommer et ordentligt tilbud, så vil vi overveje det, men det skal give mening. Hvad er formålet, og kan det motivere Patrick? Det ved jeg ikke rigtigt. Måske, siger Lundt.

patrickkessler2.jpg
'Skoglund-kamp giver god mening'

Den kommentar kommer dog bag på Team Sauerland-promoteren, der mener Skoglund sagtens kunne være den rette udfordring for den 26-årige, danske supermellemvægter (rangeret som nummer fem på WBA’s verdensrangliste).

- Det jo skørt! Hvis du ikke kan blive motiveret af at møde en top fem-bokser i verden… Så er det helt skørt! De er begge to de højst rangerede skandinaviske boksere i øjeblikket, lyder det fra Kalle Sauerland.

- To top-boksere i en kamp mod hinanden? Det ville da netop være interessant, for så kan Patrick putte sig selv ind i ligningen til en større kamp, men det gør han altså ikke ved blot at snakke om store kampe.

Annonce:

- Simon er en god ven, så vi vil snakke sammen, men Simon ved godt, at en kamp mod Erik Skogland giver rigtig god mening. Måske ikke lige så stor finansiel mening som en Kessler-kamp, men sådan en skal man selv kæmpe sig frem til, den falder ikke bare ned i skødet på dig, siger Sauerland.

Kessler tweet

Og hvad den nærmeste fremtid så helt præcist byder på for Mikkel Kessler vil den tyske promoter ikke helt løfte sløret for endnu. Alt tyder dog på, at danskerens comeback bliver til den nye internationale turnering World Boxing Super Series.

- Der er store kampe i vente for Mikkel – vi har allerede mange, der ringer til os. Alle venter i spænding, men inden længe vil vi afsløre vægtklasserne til World Boxing Super Series. Og her vil der være mange store udfordringer for ham. Mikkel har mange muligheder, siger Kalle Sauerland.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar direkte fra Mikkel Kessler, der lige nu er på træningslejr hos sin træner Jimmy Montoya i USA.

Annonce:

38-årige Mikkel Kessler har ikke bokset siden maj 2013, hvor han tabte over 12 omgange til Carl Froch. Den 12 år yngre Patrick Nielsen vandt danskeropgøret mod Rudy Markussen i december 2015, men har siden kun bokset januar-kampen mod Beibi Berrocal, der gik tiden ud i 10 runder.

Mikkel Kesslers største kampe

Manager provokerer: Er Patrick for svær for Kessler?

Kæmper for danskermøde: Lokker Kessler med millioner

Brutal knockout ved Danish Fight Night

TV: Gense Kesslers seneste sejr, da han blev verdensmester mod Magee

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: