Dansk stortalent sikker på ny EM-medalje

16-årige Mahdi Jallaw fra Nørrebro - der er dobbelt regerende europamester - bokser fredag EM-semifinale mod englænder

Mahdi Jallaw (t.v.) er til EM i Ungarn, hvor han har vundet i de to første runder. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Mahdi Jallaw (t.v.) er til EM i Ungarn, hvor han har vundet i de to første runder. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)

Mahdi Jallaw fra Nørrebro er for tredje EM-turnering i træk klar til semifinalen, efter at han onsdag besejrede israelske David Kharmats på point i 2. runde af U17-EM i Ungarn.

Dermed er der allerede en bronzemedalje i hus, men Jallaw er næppe tilfreds med det, efter at han sidste år vandt EM-guld for både U15 og U17.

- Det var en hård kamp, hvor jeg vinder første omgang, taber anden og vinder tredje omgang, hvor jeg har ham i gulvet med en højre, fortæller Jallaw fra Ungarn.

- Jeg vinder 2-1, jeg synes, jeg bokser en god kamp, jeg havde styr på det. Men alle kampe hernede er hårde, så jeg har forbedret mig på det hårdeste, siger SIK-bokseren.

Jallaw besejrede i 1. runde armenske Artur Bazeyan med 3-0, og med de to sejre i banken er Nørrebro-bokseren klar til engelske Henry Turner i fredagens semi.

De andre danske deltagere er ude af EM, ligesom der ikke kommer nogen danske boksere med til OL, efter at Pandrups Frederik Lundgaard Jensen onsdag tabte i 3. runde af den sidste OL-kvalifikationsturnering i Baku i Azerbaijan.

Det danske team følte sig groft bortdømt, da Lundgaard Jensen tabte 29-28 til Fahem Ammachi fra Algeriet efter ellers at have åbnet turneringen stærkt med to sejre.

5 kommentarer
Vis kommentarer