Danske boksere i chok: Fik næsten kvalme

Både Mads Larsen og Rudy Markussen er dybt berørte over den tidligere professionelle bokser Anders Huggers død

Anders Huggers 10. kamp som professionel var hans største. Her vandt han IBA's ledige interkontinentale titel i cruiservægt ved at slå amerikanske Louis Azille. (Foto: Ernst van Norde)
Anders Huggers 10. kamp som professionel var hans største. Her vandt han IBA's ledige interkontinentale titel i cruiservægt ved at slå amerikanske Louis Azille. (Foto: Ernst van Norde)

Talentet for boksning var uomtvisteligt. En lovende karriere som amatør blev efterfulgt af en ren række af sejre som professionel, inden en alvorlig øjenskade satte en stopper for rejsen mod den absolutte top.

Anders Hugger måtte indstille karrieren, og nu er hans liv så også et overstået kapitel. Den 34-årige fynbo blev søndag fundet død i bokseklubben Olympia i Odense, hvor han både var træner og medlem af bestyrelsen.

Tragedien har allerede sat sig sine spor i og omkring det professionelle boksemiljø, som Hugger selv var en aktiv del af indtil 2009. Og det er med vemod og forfærdelse, at forhenværende kolleger reagerer på det pludselige dødsfald.

- Det er dybt tragisk. Han er en ung mand på 34 år, så det er forfærdeligt. Jeg fik et chok, da jeg så det, fortæller Mads Larsen til Ekstra Bladet.

- Jeg har set ham bokse nogle kampe både som professionel og amatør, og jeg husker, at det altid var underholdende kampe. Han havde ingen nemme opgør - de var altid hårde.

- Det er farligt som professionel, hvis alle kampe er nogen, hvor man kæmper for livet. Det slider hårdere på en. Men at snakke om boksning er næsten ligegyldigt i den her situation. Der sidder en kone og to forældre, der har mistet deres et og alt. Det er forfærdeligt, siger Larsen.

Se også: Dansk bokseprofil fundet død

Se bokseklubben Olympia her. Se mere video hos Local Eyes.

Også Rudy Markussen, der tidligere i karrieren har gået adskillige runder i ringen med Anders Hugger under deres fælles træning, er stærkt påvirket af den sørgelige nyhed.

- Det er forfærdeligt, og jeg fik næsten kvalme, da jeg fandt ud af det. Jeg har trænet og sparet med ham tidligere i karrieren ude ved Paul Duvill (boksetræner, red.). Det ligger lang tid tilbage, men vi har også skrevet sammen på Facebook nogen gange siden da, siger Markussen til Ekstra Bladet.

- Jeg satte ham af på Christianshavn nogen gange, når vi kørte sammen. Han var sød, rar, høflig og en god kammerat. Som bokser var han teknisk dygtig og godt på vej i sin udvikling, men blev så stoppet af en øjenskade. Han kunne være nået langt, fortæller Markussen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Fyens Politi, men de har ingen kommentarer til Anders Huggers død.