Derfor dropper Kessler millionerne

Analyse: Kessler kunne have scoret millioner, men han var ikke parat til at træde ind i den store turnering allerede nu

’Ingen kommer til at presse mig i ringen’.

Det var ordene fra Mikkel Kessler, da Ekstra Bladet interviewede ham 31. maj.

På det tidspunkt ville den 38-årige supermellemvægter ikke forholde sig til om han kunne nå at komme i form til den forestående World Boxing Super Series, en turnering med 16 boksere i to vægtklasser – supermellemvægt og cruiservægt – der begynder til efteråret med kvartfinaler, siden semifinaler i starten af 2018 og endelig en finale til maj.

Mikkel Kesslers ord var ikke tomme trusler. Han har nu officielt meldt fra til turneringen. Det kan forekomme overraskende, fordi turneringen lignede en gave til Kessler, når han nu havde annonceret sit comeback 31. marts.

Omvendt må man også konstatere, når man har fulgt Kesslers karriere, at et turneringsformat med ’risiko’ for tre kampe i løbet af otte måneder slet ikke passer til ham.

For mange boksere ville det være fristende at sige ja til seks, syv eller otte millioner kroner, som må være det minimumsbeløb bokserne får i turneringen, hvor der er en samlet præmiesum på 330 mio. kr.

Men efter fire års fravær har Mikkel Kessler og sit team vurderet, han ikke er klar til så stor en udfordring og derved kastet en hvid pil efter alle millionerne.

Det kan godt være Kessler er blevet lidt langsommere og ikke er lige så stærk, men han vil aldrig gå i ringen og ikke være 100 procent velforberedt. Det er han alt for ærekær til.

Man må derfor have respekt for, at Kessler ikke har sat sig ned og brugt regnemaskinen, men sammen med sit team vurderet, at han sportsligt ikke er klar til så stor en udfordring efter så lang tids fravær fra boksesporten.

Nu er det heller ikke en fodboldkamp, som Kessler gør comeback i, men en sportsgren, hvor helbredet kan stå på spil.

Pengene er ikke motivationen, da Kessler annoncerede sit comeback. Det var lysten til at vende tilbage på højeste niveau og måske blive verdensmester igen.

World Boxing Super Series kommer for tidligt for bokseren, der ikke er klar til en kamp før til november/december. Men det bliver ikke mod en topmodstander.

Med Kesslers nej tak til det wildcard, som bestyrelsen bag turneringen havde udstedt til ham, efterlader det Danmarks bedste bokser i en situation, hvor man med rette kan stille spørgsmålet: Hvad vil han så med karrieren?

Han får sandsynligvis aldrig chancen igen i World Boxing Super Series. Det bliver andre vægtklasser, der bliver valgt ud de kommende år. Måske først om tre-fire år er supermellemvægt igen på programmet i turneringen og så må man forvente, at Kessler definitivt har indstillet karrieren.

Selv om otte store navne nu skal bokse i den nye turnering, vil der helt sikkert åbne sig muligheder for Kessler i 2018, når han har gjort comeback i slutningen af året.

Der er mange interesser og mange forbund i boksesporten. Det kan måske åbne en dør for Kessler til en titelkamp i det nye år.

Kessler afviser super-comeback: Jeg er ikke parat

Afsløring: Kessler får billet til stor turnering

Kessler bryder eget løfte: Går i ringen på trods af børnene

 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.