Dina kan blive verdensmester i dag: Gør det kun for sjov

- Det kan få fatale konsekvenser for min karriere, hvis jeg taber, erkender Dina Thorslund, der ikke afviser karrieren er slut ved et nederlag – omvendt åbner verden sig ved en sejr mod 50-årige Alicia Ashley  

Arkivfoto: Linda Johansen
Arkivfoto: Linda Johansen

Hun er professionel bokser, men det er kun midlertidigt. Boksning bliver aldrig en livsstil på den lange bane for 24-årige Dina Thorslund.

Lørdag har hun muligheden for at blive den første danske verdensmester i seks år. Ikke siden Mikkel Kessler besejrede Brian Magee, har der været en dansk verdensmester.

For Dina Thorslund er det på mange måder alt eller intet på hjemmebanen i Struer, hvor modstanderen er Alicia Ashley.

- Jeg rider lige nu på en bølge og kan slet ikke vise mig i byen, hvis jeg taber. Men så længe det er sjovt og sejrene kommer, bliver jeg ved med boksning.

- Det er klart, hvis jeg taber vil situationen være en helt anden. Så skal jeg til at starte forfra igen, og derfor vil jeg ikke udelukke, jeg stopper, hvis jeg taber, siger Dina Thorslund og sætter tingene en smule i perspektiv:

- Boksning er ikke min livspassion. Det er ikke noget jeg brænder for resten af livet. Misforstå mig ikke. Jeg vil gøre alt for at blive verdensmester, men skulle jeg tabe har jeg meget andet at se til, forklarer hun.

Fire måneder orlov
Modstanderen på hjemmebane i Struer er den 50-årige Alicia Ashley. De to boksere mødes om den ledige WBC-titel i bantamvægt, fordi mesteren, Fatuma Zarika, er skadet og derfor ikke kan sætte den på spil indenfor tidsfristen. Vinderen af mødet i Struer bliver dog kun midlertidig verdensmester og er forpligtet til at sætte titlen på spil mod Zarika i løbet af de kommende måneder.

24-årige Dina Thorslund har taget fire måneders orlov fra fysioterapeut-uddannelsen for at fokusere på VM-kampen mod den rutinerede jamaicaner. Boksningen gør hende hverken til millionær eller til en, der ikke skal tænke, hvad der skal på brødet i morgen.

- Det bliver for stressende, hvis jeg både skal passe min uddannelse og min træning. Op til VM-kampen har jeg trænet seks dage om ugen to gange hver dag.

- Jeg har tidligere fokuseret både på boksning og uddannelse. Det har ikke været optimalt, forklarer hun.

Dina Thorslund er 24 år. Lørdagens modstander er 50 år og i Guinness rekordbog, fordi hun har været historiens ældste verdensmester i boksning. Foto: Lars Poulsen.
Dina Thorslund er 24 år. Lørdagens modstander er 50 år og i Guinness rekordbog, fordi hun har været historiens ældste verdensmester i boksning. Foto: Lars Poulsen.
 

Har søn med sin træner
For Dina Thorslund er rammerne omkring hendes boksekarriere meget anderledes end andre. Hendes træner og coach er også hendes ekskæreste, som hun samtidig har en søn med på snart fire år.

For mange lyder det måske som en giftig cocktail, men for Dina Thorslund og Thomas Madsen har det været et forholdsvis gnidningsfrit parløb.

- Thomas er far til min søn, men vi er rigtig gode til at skille tingene ad. Til sommer er det tre år siden vi gik fra hinanden. Det var kun i begyndelsen vi havde lidt udfordringer. Nu er vi professionelle, når vi træner, forklarer Dina Thorslund.

Når hun hen under 21.30-tiden lørdag aften træder ind mellem tovene på hjemmebanen i Struer, er den snart fire-årige søn, Adrian, for længst lagt i seng.

Han får ikke lov at se mor gå i ringen for at slås for et VM-bælte.

- Han kan godt lide at se YouTube klip bagefter. Men jeg går ikke op i at vise ham, når jeg har været i ringen.

- Han ved godt, at mor må slå, når hun har hjelm og handsker på. Han har jo været med i træningslokalet, siden han var meget lille, forklarer Dina Thorslund.

Modstander er ældre end sin mor
Modstanderen i VM-fighten er mere end dobbelt så gammel som hende. 50-årige Alicia Ashley har for længst skrevet sig ind i Guinness rekordbog, fordi hun har været historiens ældste verdensmester.

- Hun er ét år ældre end min mor. Det er flot, hvis hun kan holde sig på et højt niveau stadigvæk. Men uanset hvad, så ved jeg som fysioterapeut, at alderen har betydning.

- Hun er ikke lige så hurtig og eksplosiv som mig. Hun er erfaren, men jeg er heller ikke helt uerfaren, siger Dina Thorslund, der er født i København, har boet på Falster, men nu føler sig helt hjemme i Struer.

- Jeg vil gøre alt for at blive verdensmester og er lidt ligeglad med, at titlen kun er midlertidig. Vinder jeg, så ved jeg, at en endnu større udfordring venter i fremtiden, påpeger hun og henviser til kampen mod den rigtige mester: Fatuma Zarika.

Dansk boksning i sorg: Træner-legende er død

Dansk bokser i VM-brag mod 50-årig: 'Livsvigtig for min karriere'

Ærgerlig over Kessler-stop: Ikke sikkert nogen når hans niveau igen