Død boksers modstander: Jeg er ked af det

Australske bokser Davey Browne Jr døde tirsdag efter tre døgn i koma - det australske lægeforbund opfordrer til at forbyde boksning

Davey Browne nåede både at vinde Oceaniens titel i superbantamvægt og WBC's ungdomstitel, og han kunne gøre sig håb om en VM-kamp, hvis han havde fået et par sejre mere på rekordlisten.
Davey Browne nåede både at vinde Oceaniens titel i superbantamvægt og WBC's ungdomstitel, og han kunne gøre sig håb om en VM-kamp, hvis han havde fået et par sejre mere på rekordlisten.

Det var familien selv, der slukkede for respiratoren, da den australske bokser Davey Browne Jr tidligt tirsdag morgen afgik ved døden efter tre døgn i koma.

Browne var fredag blev slået rent ud i 12. omgang af en lokal titelkamp i Ingleburn RSL Club i Sydney. Den 28-årige australier kom kortvarigt til bevidsthed i ringen, før han kollapsede med åndedrætsbesvær og kramper.

Boksetalent død efter knockout

Fraværet af det nødvendige beredskab kan være en del af forklaringen på, at det gik så galt, lader det til.

- Der manglede lægepersonale. Der var ingen ilt, ingen ambulance, siger Brownes chokerede modstander, filippinske Carlo Magali, til GMA News Online.

- Det tog tid, måske en time, før de fik ham på hospitalet. Jeg var der, og jeg havde det virkelig skidt på hans vegne. Jeg havde ikke troet, det kunne ske. Jeg bad til, at han ville overleve.

- Jeg kondolerer over for hans familie. Det var ikke med vilje. Jeg er ked af det. Jeg gjorde bare mit job, og desværre sker den slags nogle gange i boksning, siger bokseren.

Det var anden gang på et halvt år, at en australsk bokser mistede livet i forbindelse med en kamp, hvilket får den australske lægeforening, AMA, til at opfordre til et forbud mod boksning.

- Ét slag kan slå ihjel - om det er uden for et værtshus på en fredag aften, eller i en boksering, siger AMA-formanden Stephen Parnis til ABC News.

- Det er en forfærdelig tragedie for en ung mand og en ung familie (Browne efterlod sig kone og to børn, red), og den omstændighed, at det kunne være undgået, efterlader en bitter smag i munden, siger Parnis, som mener, at dødsfald er uundgåelige i forbindelse med boksning.

- Det er derfor, AMA mener, at det ikke kan fortsætte, siger lægeformanden.

Davey Browne var en stærk bokser, der indtil fredag kun havde et enkelt nederlag i 24 kampe. Han havde vundet flere titler og skrev før sin sidste kamp på facebook, at en sejr over Magali ville åbne op for store fremtidsmuligheder i sporten.

Senest, en bokser kom alvorligt til skade i en kamp i Skandinavien, var da den kvindelige bokser Frida Wallberg i 2013 fik en kraftig hjernebløding i forbindelse med en kamp i Stockholm. Wallberg overlevede dog.

Boksetragedien: Bokser skriver brev til modstander