Efter kokain-bombe: Derfor slipper han for karantæne

- Vi kan risikere et sagsanlæg, og der er ikke i reglerne mulighed for at give ham karantæne, fordi det er WBC, der har testet ham, siger Jesper D. Jensen, præsident for Dansk Professionelt Bokseforbund

Dennis Ceylan, der blev testet positiv for kokain, opgav for nylig EBU-titlen. Dansk Professionelt Bokse Forbund kan ikke give ham karantæne, siger præsidenten Jesper D. Jensen. Foto: Claus Bonnerup.
Dennis Ceylan, der blev testet positiv for kokain, opgav for nylig EBU-titlen. Dansk Professionelt Bokse Forbund kan ikke give ham karantæne, siger præsidenten Jesper D. Jensen. Foto: Claus Bonnerup.

Dennis Ceylan blev snuppet i en dopingtest, men slipper for karantæne.

Det lyder fuldstændig grotesk, men sådan er virkeligheden i hvert fald efter den tidligere europamester i boksning blev testet positiv for brug af kokain.

En af forklaringerne på, at Dennis Ceylan, der for nylig opgav sin EBU-titel og skal bokse om IBF’s intercontinentale fluevægtstitel i næste måned, ikke bliver straffet, er de mange uensartede regler i boksesporten i de mange forskellige forbund.

Dennis Ceylan blev testet uden for konkurrence af verdensforbundet WBC, der tilsyneladende screener for kokain i sine test.

- Hvis Anti Doping Danmark havde testet Dennis Ceylan uden for konkurrence, screener de ikke for kokain i testen. Derfor var det slet ikke blevet opdaget hos dem i en uanmeldt test, forklarer Jesper D. Jensen, præsident for Dansk Professionelt Bokseforbund.

Risikerer sagsanlæg
- Jesper, hvorfor kan Dansk Professionelt Bokseforbund ikke give Dennis Ceylan karantæne, når han er testet positiv for kokain?

- Der findes mange forbund og mange forskellige regler. Det er ikke som i eksempelvis fodbold, hvor du har FIFA, det internationale fodboldforbund, med de samme regler.

- Vi kan risikere at få et sagsanlæg på halsen fra Dennis og hans promotorer, hvis vi giver ham karantæne, fordi han er testet i WBC-regi. Det betyder nemlig, at han sagtens kan bokse i andre forbund, forklarer Jesper D. Jensen.

Det havde været en helt anden situation, hvis Dennis Ceylan var blevet testet i forbindelse med en kamp. Så var hammeren faldet, uanset i hvilket forbundsregi der er tale om. Her står kokain nemlig på den forbudte liste, når testen finder sted i forbindelse med en kamp.

Det er endnu uklart, om WBC, der er tæt forbundet med det europæiske forbund, EBU, ender med at udstede karantæne til Dennis Ceylan, i deres regi.

- Vi er kun blevet oplyst om resultatet af testen. Nu afventer vi, om WBC giver Dennis karantæne i WBC-regi. Hvis han får det, vil det også være naturligt at ske i EBU-regi. Men det ændrer nok ikke situationen i forhold til os. Vi kan ikke gøre noget, påpeger Jesper D. Jensen.

Dennis Ceylan opgav for blot én uge siden et titelforsvar af europamesterskabet, han vandt tilbage i oktober sidste år. Dennis Ceylan står til at møde Kid Galahad i en kamp 15. juli på Wembley Arena i London om IBF intercontinentale titel.

Truer dansk bokser efter skalle-drama: Er han en forskrækket kvinde?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri