Efterårets ti største boksekampe

Vi har kigget på det globale bokseprogram for resten af året, og det ser glimrende ud

Gennady Golovkin har vundet 31 af sine 34 sejre på knockout. På lørdag står kazakhstaneren over for sin sværeste udfodring hidtil. (Foto: AP)
Gennady Golovkin har vundet 31 af sine 34 sejre på knockout. På lørdag står kazakhstaneren over for sin sværeste udfodring hidtil. (Foto: AP)

Allerede på lørdag venter en af årets mest imødesete boksekampe, når den kasakhiske knockout-sensation Gennady Golovkin for første gang møder en modstander fra øverste hylde: canadiske David Lemieux.

Golovkin tager WBA-bæltet i mellemvægt med sig, mens Lemieux kommer med IBF-bæltet. Og Lemieux (34-2, 31 KO) er omtrent lige så hårdtslående som Golovkin (33-0, 30 KO), så en af dem ender formentlig på ryggen i Madison Square Garden.

Derudover er der mange andre kampe at glæde sig til i løbet af efteråret. Og der kan meget vel blive føjet endnu et par store kampe til nedenstående liste inden for den nærmeste tid.

Gennady Golovkin vs David Lemieux (WBA/IBF-titlen i mellemvægt)
17. oktober i Madison Square Garden, New York: Uha. De kommer med hver sit VM-bælte, og til sammen har de en knockoutprocent på omkring 90 procent. Den kamp går næppe ud over seks omgange. Golovkin er selvfølgelig stor favorit, men bliver han ramt rent af Lemieux, kan han ende på ryggen. Det er endnu uvist, om kampen bliver vist på dansk tv, daTV3 Sport endnu ikke har truffet beslutningen. 'Hvis vi ender med at tage den kamp ind, så lover jeg, at vi nok skal råbe så højt som muligt om det', lyder beskeden fra redaktionschef Kim Mikkelsen.

Kell Brook vs Diego Chaves (IBF-titlen i weltervægt)
24. oktober i Motorpoint Arena i Sheffield, England: Kell Brook har potentialet til at overtage den britiske boksekrone. Han forsvarer på hjemmebane sin VM-titel mod argentinske Chaves, der i sine sidste fire kampe har mødt så stærke modstandere som Keith Thurman, Brandon Rios og Timothy Bradley. Mod Bradley fik han uafgjort. Mod Rios blev han diskvalificeret i 9. omgang af en helt lige kamp.

Terence Crawford vs Dierry Jean (WBO-titel i letweltervægt)
24. oktober i CenturyLink Center, Omaha, Nebraska: Den næste store amerikanske bokser kunne meget vel være WBO-mesteren i letweltervægt, Terence Crawford. Formidabelt overblik i ringen, får alt til at se let ud, som en anden Floyd Mayweather.

Terence Crawford (t.v.) blev letvægtsverdensmester i 2014, og allerede i 2015 tog han skridtet op i letweltervægt, hvor han også blev verdensmester med en KO-sejr i 6. omgang over Thomas Dulorme. (Foto: AP)
Terence Crawford (t.v.) blev letvægtsverdensmester i 2014, og allerede i 2015 tog han skridtet op i letweltervægt, hvor han også blev verdensmester med en KO-sejr i 6. omgang over Thomas Dulorme. (Foto: AP)

Timothy Bradley Jr vs Brandon Rios (WBO-titel weltervægt)
7. november i Thomas & Mack Center, Las Vegas: Der sker altid noget, når Brandon Rios bokser, og Timothy Bradley er bare en bundsolid mester med en sejr over Manny Pacquiao på rekordlisten.

Vasyl Lomachenko vs Romulo Koasicha (WBO-titel i fjervægt)
7. november i Thomas & Mack Center, Las Vegas: Den måske bedste amatørbokser gennem tiderne, ukrainske Lomachenko, blev verdensmester for professionelle i sin blot tredje kamp i bar overkrop. Han er nu nået til sit tredje titelforsvar.

Miguel Cotto vs Canelo Alvarez (WBC-titel i mellemvægt)
21. november i Mandalay Bay Resort & Casino, Las Vegas: Efterårets helt store brag. 34-årige Miguel Cotto har en formidabel rekordliste med lutter topnavne de sidste 10 år, mens 25-årige Canelo Alvarez er himmelstormeren i mexicansk boksning og ligner en af fremtidens absolutte superstjerner i sporten.

Miguel Cotto (t.v.) bliver en alvorlig udfordring for unge Canelo Alvarez.  (Foto: AP)
Miguel Cotto (t.v.) bliver en alvorlig udfordring for unge Canelo Alvarez. (Foto: AP)

James DeGale vs Lucian Bute (IBF-titel i supermellemvægt)
28. november i Videotron Centre i Quebec, Canada: James DeGale er den nye britiske stjerne i Mikkel Kessler og Carl Frochs gamle vægtklasse. DeGale vandt titlen mod amerikanske Andre Dirrell, men kampen mod den gamle ræv Lucian Bute, på Butes hjemmebane, er svendestykket. Bute var indehaver af IBF-titlen, som der bokses om, fra 2007 til 2012, hvor han tabte til Carl Froch.

Vladimir Klitschko vs Tyson Fury (WBO/IBF/WBA-titler i sværvægt)
28. november i ESPRIT arena, Düsseldorf, Tyskland. Vladimir Klitschkos mest interessante modstander siden kampen mod David Haye i 2011. Selvom Klitschko har domineret sværvægtsdivisionen i mange, mange år, er 206 cm høje og 12 år yngre Tyson Fury en seriøs mundfuld for selv en sværvægtsmester.

Patrick Nielsen vs Rudy Markussen (supermellemvægt/letsværvægt)
12. december er datoen, der sigtes efter, og Brøndby Hallen kunne meget vel blive stedet - hvis kampen ellers bliver til noget ... en af de store knaster i Patrick Nielsen-lejrens kontraktforhandlinger om kampen er, hvilken vægtklasse, det skal foregå i.

Anthony Joshua vs Dillian Whyte (britisk sværvægtstitel)
OL-guldvinderen Joshua har knockoutet alle sine hidtidige 14 modstandere og spås en VM-kamp allerede i 2016. Det 25-årige stjernefrø skal dog lige vinde den britiske titel først i kamp mod den ligeledes ubesejrede Dillian Whyte - som slog Joshua i amatørdagene.

Anthony Joshua kan blive en af de helt store. (Foto: AP)
Anthony Joshua kan blive en af de helt store. (Foto: AP)

9 kommentarer
Vis kommentarer