Ejer Kesslers gamle bælte: Boksestjerne snuppet for doping

Supermellemvægteren Felix Sturm er blevet testet positiv for den forbudte stof Stanozolol ifølge det tyske blad Süddeutsche Zeitung

En stor doping-skandale har ramt bokseverden.

Indehaveren af VM-bæltet i supermellemvægt i WBA-regi, Felix Sturm, er blevet testet positiv for det forbudte stof Stanozolol. Det skriver tyske Süddeutsche Zeitung.

Testen blev taget umiddelbart efter boksestjernens VM-kamp mod Fedor Chudinov for to måneder siden, hvor den 37-årige tysk-bosnier vandt snævert på point.

Her viste A-prøven altså, at Sturm har benyttet sig af stoffet Stanozolol, der er et anabolt steroid

Boksning Uenige dommere: Tysker snupper Kesslers gamle VM-bælte

Bokseren, der fik beskeden over mail otte uger efter sin VM-kamp, er chokeret over nyheden.

- Jeg er blevet testet hundredvis af gange i min karriere, og hver gang har den været negativt. Hvordan kan denne nyhed pludselig komme to måneder efter i en situation, hvor det tyske bokseforbund heller ikke har haft vished? Jeg vil diskutere dette med mine advokater og derefter få adgang til B-prøven, udtaler Sturm, der er født under navnet Adnan Catic, til tyske medier.

Boksestjernen vandt WBA-bæltet i en revanche-kamp i Oberhausen i februar mod den ellers suveræne russer Fedor Chudinov efter en tæt kamp. Afgørelsen var kontroversiel, da den 28-årige Chudinov havde vist stor styrke i opgøret, men tysk-bosnieren fik i sidste ende med dommerstemmerne 114-114, 115-113, 115-113 sikret sig det eftertragtede bælte.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Danske Mikkel Kessler har i tre perioder været indehaver af det omtalte bælte, men i 2013 mistede han det til Carl Froch, der siden afgav det, da han stoppede karrieren.

I stedet har Fedor Chudinov overtaget tronen, og med 14 sejre i 14 kampe har han været en ubesejret mester - lige indtil Sturm stoppede ham.

10 kommentarer
Vis kommentarer