Ekspert efter lyn-knockout: Hun hører ikke til i en boksering

Den danske bokser Sarah Mahfoud vandt i overlegen stil sin debutkamp ved lørdagens Danish Fight Night-stævne - lidt for let, mener bokse-ekspert, der sår tvivl om modstanderen

Sarah Mahfoud gjorde kort proces.

Det tog kun 28 sekunder for Vild med dans-vinderen Sarah Mahfoud at udradere sin modstander Petra Podraska ved lørdagens Danish Fight Night-stævne i Frederiksberg-Hallerne.

Danskerens første sejr som professionel bokser blev mildest talt en kort affære og var uden nævneværdig modstand.

Allerede efter otte sekunder blev Podraska sendt til tælling for første gang efter et par lynhurtige et-to-kombinationer fra en eksplosiv og særdeles aggressiv Mahfoud.

19 sekunder senere havde den danske bokser så fået hamret et par jernhårde hooks i smasken på tjekken, der noget febrilsk forsøgte at undvige de kraftfulde knytnæver ved at vende ryggen til og søge tilflugt i torvene. Men lige lidt hjalp det.

For Sarah Mahfoud gjorde kort proces og skulle altså blot bruge et halvt minut på at vinde sin allerførste professionelle boksekamp i fjervægtsklassen på TKO - teknisk knockout.

Det var et halvt minuts rendyrkede øretæver til Podraska, som slet ikke lignede en bokser, der havde lyst til danse rundt i ringen i fire omgange med den danske Vild med dans-vinder.

'Hun var totalt umulig'
Der var stor klasseforskel på de to kvindelige boksere ved lørdagens boksestævne. Og Podraska virkede som en ren parodi. Slet ikke en værdig modstander for den toptrænede danske fjervægter.

Det blev derfor heller ikke den test på Mahfouds styrke og udholdenhed, som boksepublikummet i Frederiksberg-Hallerne havde håbet på lørdag aften.

Og ekspertkommentator og boksetræner Brian Mathiasen er da også enig i, at lørdagens ene kvindelige duellant var matchet alt, alt for let:

- Podraska hører ikke til i en boksering. I mine øjne var det et klart mismatch og en fejlvurdering at sætte hende op imod Sarah. Hun var totalt umulig, siger Brian Mathiasen til Ekstra Bladet.

- Jeg er dog sikker på, at hun nok skal få en stærkere udfordrer næste gang, som har noget mere at byde på.

- Man skal også huske på, at det var starten på Mahfouds professionelle karriere. Nu har hun vundet sin første kamp uden at blive ramt i ansigtet.

- Og for Mogens Palle gjaldt det først og fremmest om at få hende i gang. Så kan hun altid blive matchet hårdere i næste kamp, siger han, og fortæller, at det samtidig jo også kan være svært at finde den helt rigtige modstander, da det ikke ligefrem vrimler med kvindelige boksere.

Petra Podraska er stadig uden sejre som professionel. Og har efter lørdagens nederlag tabt fire ud af fire kampe. Podraskas debutkamp var mod danske Dina Thorlund, hvor hun også tabte på TKO.

'The Dancing Queen' Sarah Mahfoud vs. Petra Podraska. Foto: Ole Steen
'The Dancing Queen' Sarah Mahfoud vs. Petra Podraska. Foto: Ole Steen

Foto: Ole Steen
Foto: Ole Steen

Typisk dansk jantelov
Boksepromoter Mogens Palle mener dog ikke, at han havde matchet Sarah Mahfoud forkert ved lørdagens stævne.

Desuden handler det om at bygge de danske boksere stille og roligt op, så de kan få tanket nok med erfaring og selvtillid, før en eventuel titelkamp kan komme på tale, fortæller han til Ekstra Bladet:

- Jeg kan ikke bare lade Sarah møde en europamester eller verdensmester i sin debutkamp. Hun skal i stedet bygges op over lang tid. Men hun skal nok få en bedre modstander i fremtiden, forsikrer Mogens Palle.

- Så du mener altså ikke, det var et mismatch?

- Nej, overhovedet ikke.

- Jeg synes faktisk, det er typisk dansk mentalitet. Det er janteloven, der spiller ind her, når man bare vælger at være så negativ. Mahfoud var opsat på at gøre sit absolut bedste, og det gjorde hun også.

- Hun havde trænet virkelig hårdt og har haft sparring i en hel måned op til kampen, lyder det fra Mogens Palle, der var godt tilfreds med resultaterne fra lørdagens boksestævne og rigtig glad på Sarah Mahfouds vegne efter lørdagens sejr.

- Hvad er mulighederne for Sarah nu?

- Jeg tror sagtens, at hun kan bokse med om et europamesterskab, og måske - hvis hendes succes fortsætter - så er der mulighed for, at jeg kan arrangere en VM-kamp.

- Hun har i hvert fald vist sig at være et scoop både på dansegulvet og i bokseringen, siger han.

En af verdens bedste
Og det er helt bevidst, at Mogens Palle ikke sætter sit kvindelige stjerneskud på en vanskelig opgave i første hug, forklarer Brian Mathiasen, der generelt har stor respekt for det hårde arbejde, som den 82-årige promoter lægger for dagen for dansk boksning.

- Mogens Palle gør et stort stykke arbejde for at matche sine boksere på den rigtige måde. Det gælder om at matche bokserne så de ikke taber, men tværtimod udvikler sig og får tanket godt med selvtillid, siger Mathiasen.

- I bund og grund går han efter at matche sine boksere hårdt. Men man skal heller ikke have hårde kampe hver gang, det bliver man simpelthen alt for slidt af med alle de slag i hovedet.

- Det var en forløsning at se lidt flere knockoutsejre i Aarhus ved det seneste Danish Fight Night-stævne.

- Mogens ved om nogen, hvordan man bygger en bokser op og kører vedkommende i stilling til en titelkamp, fortsætter Mathiasen.

- Han kørte f.eks. Brian Nielsen i en position til at kunne bokse mod Mike Tyson og andre store navne. Og Brian er ikke nogen tusindkunstner. Han er en af verdens allerbedste matchmakere og har været det i mange år, siger han.

'The Dancing Queen' Sarah Mahfoud vs. Petra Podraska. Foto: Ole Steen
'The Dancing Queen' Sarah Mahfoud vs. Petra Podraska. Foto: Ole Steen

'The Dancing Queen' Sarah Mahfoud vs. Petra Podraska. Foto: Ole Steen
'The Dancing Queen' Sarah Mahfoud vs. Petra Podraska. Foto: Ole Steen

Se mere her:

 

Læs mere fra lørdagens Danish Fight Night-stævne i Frederiksberg-Hallerne her:

Sarah Mahfoud sagde slut for sin tjekkiske modstander, før det for alvor var begyndt. Foto: Ole Steen Boksning - 12. feb. 2017 - kl. 07:15 Se Sarahs lyn-knockout og højdepunkter fra Fight Night her

Se også: Vild med dans-Sarah uddelte lyn-knockout

Foto: Jonas Olufson Boksning - 11. feb. 2017 - kl. 18:53 TV2 sagde nej: Her kan du se omstridt bokse-stævne

Sarah Mahfoud står over for sin debut som professionel. Foto: Jonas Olufson Boksning - 11. feb. 2017 - kl. 08:07 Bokse-babe fra Vild Med Dans: I må godt se min numse

Sarah Mahfoud træner hårdt før lørdagens kamp. Foto: Jonas Olufson Boksning - 10. feb. 2017 - kl. 18:23 Ingen vidste hvem hun var: Nu får Vild med dans-vinder boksedebut

94 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere