Ekspert om gigant-kamp: De er lysår foran Kessler

Floyd Mayweather mod Manny Pacquiao kan blive en af de mest medrivende kampe nogensinde, mener kommentator

Floyd Mayweather Jr. er klar til at gå i ringen mod Manny Pacquiao til maj. (Foto: AP)
Floyd Mayweather Jr. er klar til at gå i ringen mod Manny Pacquiao til maj. (Foto: AP)

Fredag blev der sat dato på det, der muligvis kan blive årets største sportsbegivenhed.

2. maj går to af verdens bedste boksere gennem de seneste generationer i ringen i Las Vegas, og kampen mellem amerikaneren Floyd Mayweather og filippineren Manny Pacquiao er ifølge bokseeksperten Kurt Thyboe det bedste, der er sket for sporten i lang tid.

- Det ser ud til at blive en af de flotteste, smukkeste og mest medrivende fights i mange år. Risikoen for, at det bliver dødhamrende kedeligt, er meget lille, siger 75-årige Thyboe, der har kommenteret flere af de allerstørste boksekampe gennem historien.,

Filippineren Manny Pacquiao og amerikaneren Floyd Mayweather Jr. er klar til at gå i ringen mod hinanden til maj. (Foto: AP) Boksning Officielt: Verdens vildeste bokse-brag på plads

- Det er den største kamp, man kan lave overhovedet i øjeblikket. Og for boksningen er den meget værdifuld. Med hensyn til fascination, så har der manglet en kamp, som lige præcis den her, siger han.

- Mayweather er en af de mest intelligente og elegante boksere de seneste 15-20 år, mens Pacquiao er et fænomen. En ægte fighter. Det bliver et klassisk møde mellem den meget stilfulde Mayweather og den aggressive Pacquiao, uddyber Thyboe.

Manny Pacquiao og Floyd Mayweather Jr. (Foto: AP)
Manny Pacquiao og Floyd Mayweather Jr. (Foto: AP)

Astronomisk beløb
Begge boksere har hver især opbygget en fantastisk karriere som verdensmestre i flere vægtklasser.

- I Filippinerne er Pacquiao nærmest en gud for hele befolkningen. I et fattigt land med mange problemer er han en kolossal inspiration for den almindelige mand på gaden.

Mayweather er ifølge Thyboe en helt anden type og bestemt ikke folkelig:

- Han er meget arrogant og kræver altid sindssygt mange penge

Ifølge flere medier skal Mayweather og Pacquiao dele 250 millioner dollar. Heraf får amerikaneren 60 procent - det svarer til cirka 960 millioner kroner.

Pacquiao har været verdensmester i otte forskellige vægtklasser og Mayweather er ubesejret og den rigeste bokser i historien. Der er på mange måder lagt op til en storkamp, hvis de ellers kan blive enige. (Foto: AP) Boksning Her er beviset: Nu taler bokse-giganter sammen

- Det er jo et game, hvor et misset slag en aften kan slukke lyset fuldstændig for dig. Så han skal have mange penge for at vise sit særprægede talent, siger Thyboe.

Hvor gode er de her fyre i forhold til sådan én som Mikkel Kessler?

- Der er lysår til forskel.

Hvem vil du sætte pengene på som vinder af kampen?

- Alting siger Mayweather. Han er det største boksegeni i mange år. Men da jeg også er en sentimental fyr, så kunne jeg godt finde på at følge mit hjerte og sætte dem på Manny Pacquiao, siger Kurt Thyboe.

Floyd Mayweather Jr. er favorit i kampen og viste senest høj klasse mod Marcos Maidana, der fik tæsk i september sidste år:

Mod Manny Pacquiao ventes Mayweather dog at komme på en større udfordring - Her ses filippineren gå amok i ringen:

Den danske bokse-kommentator Claus Borre har tidligere ytret sin mening om et eventuelt brag mellem de to: Se hans vurdering her:

0 kommentarer
Vis kommentarer