Enorme forventninger før sværvægtsbrag

Anthony Joshua ligner manden, der kan løfte arven efter boksehistoriens største sværvægtere

Anthony Joshua bærer store forventninger påsine skuldre - hvis ikke han vinder lørdag aften i karrierens første VM-kamp er det en kæmpe fiasko. Men modstanderen er en stor fyr ... (Foto: AP)
Anthony Joshua bærer store forventninger påsine skuldre - hvis ikke han vinder lørdag aften i karrierens første VM-kamp er det en kæmpe fiasko. Men modstanderen er en stor fyr ... (Foto: AP)

Siden Vitali Klitschko og Lennox Lewis i 2003 udkæmpede et gruopvækkende slag om sværvægtstronen i boksning, har folk brokket sig over, at der ikke findes ordentlige sværvægtere mere.

Klitsch-brødrene fik ikke rigtig modstand, før Tyson Fury i efteråret 2015 besejrede Vladimir, kampen om sværvægtstronen var blevet kedelig og forudsigelig.

Lige meget hvordan man definerer en ordentligt sværvægter, så er han ankommet, og de fleste boksefans ved, hvad han hedder: Anthony Joshua.

 Den 26-årige englænder, der vandt OL-guld på hjemmebane i 2012, blev fredag vejet ind til sin første VM-kamp for professionelle, efter at han har vundet sine 16 foregående prof-kampe på knockout – forudsigeligt på sin vis, men aldrig kedeligt.

198 cm høje Joshua vejede fredag ind på 242 pund, 110 kg, mens 201 cm amerikanske Dominic Breazeale (17-0, 15 KO) vejede ind på 255 pund, 116 kg.

Joshua i åben træning. (Foto: AP)
Joshua i åben træning. (Foto: AP)

De to bokser lørdag aften foran knap 20.000 tilskuere i Englands nye boksemekka, O2 Arena i London, hvor Carl Froch og Mikkel Kessler bragede sammen for tre år siden.

Det gælder det ledige IBF-bælte i sværvægt, som verdensmesteren Tyson Fury blev tvunget til at opgive, da han hellere ville bokse rematch mod Vladimir Klitschko end mod en obligatorisk modstander udpeget af IBF.

Så populær er Anthony Joshua blevet på rekordtid i kraft af sine spektakulære KO-sejre – også mod ubesejrede folk – og sit vindende væsen, at han netop er blevet kåret til Englands mest populære bokser.

Netop Joshuas rolige fremtoning kom til udtryk på fredagens indvejning, hvor de to boksere stod roligt overfor hinanden uden de store dikkedarer.

Efter 10 sekunders kiggeri og et par ord fra hver af bokserne, begyndte Joshua at smile og tale til en af de officials, der overværede indvejningen, hvorefter nidstirringen var afblæst, inden den rigtig kom igang.

'Jeg vil nedbryde ham psykisk'
Lørdag aften bliver det alvor, når Anthony Joshua bokser sin blandt boksefans længe ventede første VM-kamp. Slutter det med en stenhård knockout, som alle englænderens andre kampe, eller var det for stor en mundfuld så tidligt i karrieren?

- Fra første omgang vil der falde tunge slag, og jeg knockouter Anthony Joshua. Er det, jeg er kommet for, sagde Breazeale, der ikke gjorde det store indtryk på aftenens ubetingede hovedperson:

- Jeg vil bare slappe af og nyde det, jeg vil kontrollere mine kampe. Alle ved, at når klokken ringer, går jeg efter at få folk ned så hurtigt som muligt.

- Normalt er det mig, der jager folk rundt, men den her gang kan jeg også falde tilbage og vise mine bokseevner. Jeg vil nedbryde ham psykisk, sagde Joshua.

Kampen mellem Joshua og Breazeale, der får en fornem optakt i form af det britiske brag mellem supermellemvægterne George Groves og Martin Murray, kan ses på Viaplay Fighting lørdag aften fra klokken 20.

Se otte af Joshuas knockouts i videoen herunder:

4 kommentarer
Vis kommentarer