Faderen raser: Fyr dit hold eller det kan være slut

- Hvis han beholder den stab, vil de koste ham karrieren, mente John Fury efter at have set sin sårede søn kæmpe sig til en blodig sejr

Tyson Fury fik kæmpet sig igennem, men uden en ny stab risikerer han karrieren, mener hans far. Foto: David Becker/AFP/Ritzau Scanpix
Tyson Fury fik kæmpet sig igennem, men uden en ny stab risikerer han karrieren, mener hans far. Foto: David Becker/AFP/Ritzau Scanpix
Følg Boksning

Blodig og såret kæmpede Tyson Fury sig igennem de tolv omgang af sværvægtsbraget mod svenske Otto Wallin i Las Vegas søndag morgen, dansk tid. De ti af dem med to øjenskader, der gjorde det vanskeligt for ham overhovedet at se.

Til gengæld så hans far, John Fury, nok til bagefter at kræve vilde ændringer i sønnens stab. Ja, faktisk mener han - trods den sikre pointsejr - at han bør fyre hele banden.

- Hvis det stod til mig, skulle de alle sammen ud. Hvis han beholder den stab, vil de koste ham karrieren. Det siger jeg gerne live på tv. Holdet omkring ham, og især Ben Davison – hvad laver han i spidsen for foretagendet? – må kigge sig i spejlet, lyder det fra Fury senior.

- Jeg er stolt af, at han kæmpede sig igennem, men han er nødt til at være ærlig overfor sig selv og sige, at tingene ikke fungerer. Jeg så en mand, der efter at have været i træningslejr i otte uge så ud til ikke at have noget tilbage efter anden runde, sagde John Fury til BT Sport.

- Hans styrke og slagkraft var der ikke i aften. Han var svag som en killing fra første omgang. Jeg har advaret ham igen og igen mod en kampvægt på 115 kilo. Hans vægt bør være over 120 kilo, mener han.

Fury og svenske Otto Wallin gik tolv hårde omgange mod hinanden. Foto: REUTERS/Steve Marcus/Ritzau Scanpix
Fury og svenske Otto Wallin gik tolv hårde omgange mod hinanden. Foto: REUTERS/Steve Marcus/Ritzau Scanpix

- Der var ingen bid i hans slag, han mistede sin timing, kraften var der ikke, hans fødder ramlede sammen. Det var en sjusket præstation.

- Hans sejrsvilje er uden sidestykke, men han måtte arbejde hårdt. Hvordan kan en modstander som Otte Wallin – med hans begrænsede evner – komme så tæt på med sit nålestik af et jab?

Spørger John Fury, der altså er ret markant i sit råd til sønnen.

Træner Ben Davison har svaret kort på Twitter:

’Han var igennem en hård kamp, som han vandt klart, efter ikke bare en men hele to frygtelige øjenskader. Nogle gange kan du bare ikke vinde’, lyder det ironiske med adresse til den vrede farmand Fury.

Begge jubler: Blodig storkamp afgjort

Superstjerne lokker dansker med pool og bil

Vanvittigt bokseshow i nat - genopliver 'Rocky'

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+