Fik gyldent tilbud: Nu ofrer dansk stjerne pludselig sin EM-titel

Dennis Ceylan har besluttet at droppe sit EM-forsvar for i stedet at få en stor kamp på Wembley i jagten på et VM-bælte

Når døren står på klem til en af de helt store arenaer, gælder det om at få sat foden ind i tide.

Det har Dennis Ceylan (18-0-2, 8 KO's) netop gjort. Den danske europamester i fjervægt har besluttet sig for at droppe sit forsvar af EM-titlen for i stedet at takke ja til en gylden mulighed på den helt store scene.

Europa er blevet for lille. Nu gælder det om at sætte sig på verdenstronen. Første udfordring på den vej er en kamp mod briten Kid Galahad (22-0,13 KO's) i Wembley Arena 15. juli, hvor IBF Intercontinental-titlen i fjervægt er på højkant.

En triumf her kan figurere som katapult til en VM-kamp mod IBF-verdensmesteren Lee Selby.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har ventet på en mulighed som denne. Jeg har været glad og stolt over at være europamester, men nu gælder det om at gribe chancen for at komme nærmere en VM-titel, siger Ceylan i en pressemeddelelse.

- Jeg vil virkelig gerne have en VM-kamp mod Lee Selby. Jeg kender Selby godt, og det kunne blive en stor kamp mellem mig og ham. Men først skal jeg komme forbi Galahad. Jeg håber bare, at Galahad er klar over, hvad der venter ham, siger Ceylan.

Artiklen forsætter under billedet ...

Dennis Ceylan forsvarede i marts sin EM-titel mod Isaac Lowe på hjemmebane i Aarhus. Foto: Claus Bonnerup
Dennis Ceylan forsvarede i marts sin EM-titel mod Isaac Lowe på hjemmebane i Aarhus. Foto: Claus Bonnerup

Danskerens opgør mod Galahad kommer til at agere forret til VM-braget i supermellemvægt mellem Chris Eubank Jr. og Arthur Abraham. Med andre ord kommer Ceylan til at træde ind i et enormt rampelys på engelsk grund..

- En kamp på Wembley mod en stærk bokser er en stor chance for mig for at vise mig frem foran et internationalt boksepublikum. Jeg føler ikke, at jeg har mere at bevise på europæisk niveau, nu handler det om at erobre verden. Det er på tide, at jeg forfølger den chance, siger Ceylan.

Han blev europamester i oktober 2016 efter en pointsejr over Ryan Walsh og forsvarede siden bæltet i et opgør mod Isaac Lowe (se den dramatiske afgørelse fra den kamp øverst i artiklen).

Men det næste attentat på EM-titlen er altså afblæst, da Ceylan har valgt at takke ja til Wembley-chancen. Og her venter en modstander, der ligesom Ceylan har udsigterne til en stor VM-kamp som gulerod foran hovedet.

- Jeg har intet andet end respekt for Ceylan, der har slået nogle top-modstandere, men jeg ser på dette som et stort skridt i retning af mit endelige mål, som er at blive verdensmester, siger Galahad.

Bokse-legende trodser alvorlig sygdom til filmpremiere

Blev kun 53 år: Legendarisk ballade-bokser død af kræft

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri