Flot fight af modig Patrick - men slået knebent af Abraham

Patrick Nielsen gik samtlige 12 omgange mod Arthur Abraham der vandt på flot afslutning

SE AFGØRELSEN I TV-KLIPPET OVER ARTIKLEN

OFFENBURG (Ekstra Bladet): All The Way Up... 'Hele Vejen Op' havde Patrick Nielsen valgt til sin entré, da han i Baden Arena skulle stjæle den livline til sin forliste karriere, som kampen mod Arthur Abraham udgjorde.

Væk var Suspekts flabede danske hiphop. I kongens egen hule tog Patrick Nielsen den internationale mine på, og viste det store hav af skeptikere, at han ikke var kommet til det sydlige Tyskland for bare at hæve hyren og luske hjem til Vestegnen med en udbrændt og udslukt karriere.

Patrick Nielsen tabte, men han fik givet skeptikerne noget at tænke over. For langt hen ad vejen blev matchen mod bokseveteranen fra Armenien en opløftende oplevelse og havde Patrick Nielsen været lidt mere cool i de sidste seks omgange, så havde han haft en sensation inden for rækkevidde.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Men Arthur Abraham viste sig som en erfaren og hårdtslående herre, der gjorde det fornødne arbejde mod afslutningen til at sejren virkede regulær nok - men det var trods alt et vidnesbyrd om en stærk indsats at pointnederlaget kun blev 2-1.

Patrick Nielsen virkede super-forberedt, og han gjorde fra første sekund alt for at hindre Arthur Abraham i at tænde op i publikum. I stedet dansede danskeren rundt og sørgede for at den mange-dobbelte verdensmester ikke fik ro.

Det virkede fremragende. Arthur Abraham kom kun i små eksplosioner mod afslutningen af runderne tre og fire, hvor hjemmebane-favoritten bragte danskeren væk fra sin plan.

Patrick Nielsen kunne godt være indsatsen i Oldenburg bekendt. Foto: Lars Poulsen
Patrick Nielsen kunne godt være indsatsen i Oldenburg bekendt. Foto: Lars Poulsen
 

Kampen mod Patrick Nielsen bliev på forhånd udråbt til ’Kongens Hjemkomst,’ da det er første gang at tysk-armeneren var i ringen i Tyskland siden han besejrede Robin Krasniqi på point i Erfurt for et år siden.

Baden Arena kom ikke helt til at matche den pompøse overskrift. Masser af tomme pladser – ikke mindst på gulvet ved ringside. Hvis mødet med Patrick Nielsen var Team Sauerlands syretest på Arthur Abrahams popularitet, så var udfaldet ikke opløftende.

Stemningen i hallen var stort set ikke-eksisterende takket være Patrick Nielsens stærke evne til at neutralisere sin modstander. Men det begyndte at vende, da fighten nåede midtvejspunktet. Fra runde syv hævede Arthur Abraham angrebslysten i en fight, som ellers indtil da havde haft de bedste aftryk fra Patrick Nielsen, der flere gange fik Arthur Abraham til at skære ansigt, når de dybe stød ramte plet..

Runde syv gav imidlertid den første anledning til bekymring på Patrick Nielsen vegne. Arthur Abraham havde flere gange danskeren i problemer, og da Patrick Nielsen så ud til at forsøge en skalle mod tysk-armeneren, så tændte Baden Arena af.

Patrick Nielsen red stormen af, og ottende omgang blev en tiltrængt puster for danskeren, der fik lidt mere styr over situationen. Det blev imidlertid en stakket frist.

En fokuseret Patrick Nielsen på vej i ringen. Foto: Lars Poulsen
En fokuseret Patrick Nielsen på vej i ringen. Foto: Lars Poulsen
 

Patrick Nielsen begyndte klart at lide under store energiudladning, som han havde været tvunget ud i gennem kampens indledning. Arthur Abraham havde klogt kontrolleret midten og selv om Patrick Nielsen tydeligvis var i langt bedre fysisk forfatning end tidligere set i karrieren, så begyndte kampen at tære.

Det udløste nogle grumme runder for Patrick Nielsen, der sjældent kom uden om Arthur Abrahams parader med sine slag, mens hans modstander i flere omgange gav Patrick Nielsen store problemer og mod afslutningen af tiende omgang måtte Patrick Nielsen tage tælling i ringhjørnet i en situation, hvor danskeren hovedrysten signalerede, at han selv følte, at han var blevet presset ned.

På det tidspunkt stod det klart at affæren var på vippen, og på udebane var Patrick Nielsen tvunget til at levere noget ekstra for at tage sejren i de to sidste runder. Og det lykkedes ikke.

Så meget tjener Patrick på comeback-braget

Eksklusive billeder: Se 'Tykke' Patrick knokle for at redde brag

Pinligt vægtdrama for Patrick Nielsen før storkamp