Før boksebraget: Jeg gider ikke ringvrag

Enock M. Poulsen vil slå sig hurtigt til tops hos profferne og håber, at kampen mod Osama Hadifi bare er en genvej til Las Vegas - for Hadifi er det vind eller forsvind

- Jeg vil være verdensmester. Og hvorfor ikke tage de gode fra start? Jeg gider ikke bruge tid på ringvrag, for så udvikler du dig ikke. Hvis du møder de gode og slår dem, så avancerer du også hurtigere på ranglisten.

Rationalet bliver leveret med største naturlighed i stemmen. Inde i Enock Mwandela Poulsens veltrænede indre er der nemlig ikke den mindste tvivl om, at han snart vil bevæge sig ud i den store bokseverden og få snakken til at gå hjemme blandt de 354 indbyggere i Hårslev på Fyn.

Et sted, som ifølge den 24-årige superletvægter ligger ’langt ude på bøhlandet’ og dermed præsenterer et direkte modstykke til MGM Grand i Las Vegas, hvor han drømmer om en aften at træde ind i lyshavet mellem tovene.

Vi taler ganske vist om en bokser, der fik sin professionelle debut for bare en måned siden, men den slags bagateller distraherer ham ikke. Han har nemlig tanket benzin til den lange vej i form af en helt uforstyrret selvtillid.

- Den har jeg fra min karriere. Jeg har altid været god til sport og er et multitalent. Men jeg måtte vælge fodbolden fra. I dag er boksning mit liv. Og så er det bare at træne hårdt. Når du har gjort det, så giver den viden også selvtillid.

Selvtilliden fik ham til at gå i ringen som debutant mod en georgier med 82 kampe under bæltet, og den skal nu bringe ham forbi et i boksemiljøet temmelig hypet kamp mod den seks år ældre landsmand Osama Hadifi, der efter 11 sejre er løbet ind i to nederlag.

Går det som Poulsen venter, kan Hadifi fremover hellige sig sin bank-karriere.

- Man skal aldrig undervurdere en modstander, men jeg vil med glæde sende ham på pension.

- Min form er perfekt. Jeg er en bedre bokser end ham og hurtigere. Hvis han skal vinde, skal det være på et lucky punch. Men jeg har altså ikke været rystet siden min amatørkamp nummer 22, bemærker Poulsen, som siden boksede et halvt hundrede mere af slagsen.

Den overbevisende debutkamp fik promotor Mogens Palle til at tale om ’en ny Ayub Kalule’, og Mwandela har de afrikanske rødder til fælles med Uganda-bokseren, der blev verdensmester og var et kæmpe navn i dansk boksning i 70’erne og 80’erne.

- Det er en stor sammenligning, men forhåbentlig bliver jeg endnu bedre end ham, griner Enock M. Poulsen, der kom til Danmark med sin mor fra Zambia som fem-årig.

- Hun mødte en dansk mand, og så tog vi herop. Jeg kender ikke min rigtige far. Det var min stedfar, der selv havde dyrket karate, der fik mig med til boksning, fortæller han om Peter Poulsen, der både blev træner og formand for BK Ringen i Odense.

- Han ville gerne have mig med til boksning, fordi jeg havde så meget energi, og han ville gerne køre mig træt. Dengang spillede jeg også fodbold og var faktisk meget god til det.

- Men jeg blev så glad for boksning, at jeg begyndte at slå på væggene derhjemme, og det var de ikke så vilde med, så jeg begyndte at træne endnu mere.

- Så du var en af den slags fysiske drenge, der havde svært ved at sidde stille i skolen?

- Nej, nej, skolen var fin nok. Jeg blev da også student og er ved at tage en bachelor i offentlig administration.

58885924.jpg
At smide trøjen var en beslutning, som udsprang af en kikset kvalifikation til OL i Rio denne sommer. Poulsen var med i bruttotruppen og flyttede af samme grund til Århus for at træner under DABU’s elitechef Gunnar Berg. Men han blev fyret lige før EM i 2015.

- Det var en lidt turbulent tid. Han havde jo trænet mig i to år, så det gik lidt nedad bakke og ud over mine OL-forberedelser. Jeg måtte gøre op med mig selv, om jeg ville fortsætte som amatør frem mod 2020 eller gå over som prof.

- Nu vil jeg træne mig op til en stor titelkamp. Mogens Palle er den bedste matchmaker herhjemme, og jeg vil gerne have et stort navn i Danmark, før jeg begynder at bokse i udlandet.

- Jeg fik Thomas Poulsen som træner, og han har samme filosofi som Gunnar. Det er meget teknisk boksning med godt benarbejde. Og så er min hurtighed min force.

- Jeg er en flink fyr udenfor ringen, men indenfor er jeg en løve, der meget fokuseret jagter mit bytte.

52790575.jpg 

Hadifi: Det er vind eller forsvind for mig

Markerer kampen stadig en start på prof-karrieren for Enock M. Poulsen, kan den meget vel markere slutningen for Osama Hadifi.

- Det er vind eller forsvind for mig. Et nederlag sætter temmelig sikkert stop for min karriere.

- Jeg vil se, om jeg stadig har det i mig. Jeg har været lidt i tvivl efter min seneste kamp, hvor jeg følte mig meget uretfærdig behandlet, siger han med henvisning til en split decision, der udløste det andet nederlag i træk efter 11 sejre på rekordlisten.

Den 30-årige finansøkonom har også andre former for bank at se til. Han har nemlig susende travlt til daglig i Danske Bank, og det har kostet i træningslokalet.

- Det handler mest om det mentale overskud. Jeg har så meget at se til. Jeg har virkelig travlt på mit fuldtidsarbejde, så det kniber med tid til at træne. Men nu er jeg begyndt at prioritere min tid. Jeg møder lidt tidligere og arbejder lidt mere hjemmefra.

- Jeg bør ikke tabe til ham, hvis jeg kan bokse på mit virkelige niveau, som er et andet end hans. Jeg har bokset professionelt i længere tid og vundet mange mesterskaber som amatør.

- Jeg så lidt af hans debutkamp. Der var ikke nogen wauw-faktor. Han boksede da meget pænt, men det var ikke bekymrende på nogen måde.

- Jeg tror, at jeg også kan vinde på point, men jeg prøver altid at gøre det kort. Det er det, jeg træner på og går efter. Nøglen er at vinde og få sulten tilbage. At finde sulten oppe i ringen igen. Så vil jeg være på et andet niveau end ham.

54898184.jpg 

Har begge mærket racismen

Når Enock Mwandela Poulsen optræder med sit mellemnavn på shortsene, er det fordi, han gerne vil vise, at han er af afrikansk afstamning.

- Jeg vil også have et zambiansk flag på senere. Folk kan jo se, at jeg ikke er fra Danmark, som han udtrykker det med et hørligt smil.

Han kom til Danmark sammen med sin biologiske storebror, men de to drenge blev hentet af deres mor forskellige steder.

- Han boede ude i junglen hos farfar, mens jeg boede hos mormor i Lusaka fra jeg var 2-5 år. Far ville ikke have, at mor tog os med op til Europa, men hun kom ned og hentede os alligevel. Jeg har også tre små halvbrødre, som jeg vil prøve at opsøge dernede til sommer, fortæller han.

Der har ikke kun været smil mellem ham og de blege danskere.

- Jeg har oplevet meget racisme, mest i de større byer, Odense og Aarhus. Der har været grimme tilråb, men jeg er aldrig kommet i slagsmål over det.

- Når jeg for eksempel sidder alene på et sæde i bussen, så vælger folk en ledig plads et andet sted. Hvis folk hører mig tale dansk, bliver de til gengæld overraskede, undrer han sig.

58885923.jpg
Også Osama Hadifi har med sin marokkanske baggrund oplevet racismen, siger han. –Det har mest være i form af tilråb og ude i nattelivet, hvor jeg og mine venner ikke kunne komme ind et sted.

- Men jeg er opvokset på kanten af Vesterbro og Frederiksberg, hvor der er temmelig stor mangfoldighed, så det har aldrig været noget, jeg har lagt særlig stor vægt på.

Dansk bokser bryder med fortiden: Fra fængsel til parcelhus

Osamas dagbog: Hvad f... skete der?!

Dansk KO-bokser gik ned på hjemmebane

Ydmygt boksetalent sejrede i flot opvisning

Patrick Nielsen gør comeback efter over et års pause

1 kommentar
Vis kommentarer