Før braget: Rudy holder krigsråd med Kessler

Efter tre års boksepause var Rudy Markussen lørdag aften tilbage med et brag – og han har i overført forstand Mikkel Kessler i sit ringhjørne mod Patrick Nielsen

Det er tre år siden, Rudy Markussen sidst var oppe at hænge i ringhjørnet for at fejre en sejr. Lørdag aften var han der igen foran godt 1600 tilskuere i Arena Nord. (Foto: René Schütze)
Det er tre år siden, Rudy Markussen sidst var oppe at hænge i ringhjørnet for at fejre en sejr. Lørdag aften var han der igen foran godt 1600 tilskuere i Arena Nord. (Foto: René Schütze)

FREDERIKSHAVN (Ekstra Bladet): - Efter to minutter og 59 sekunders boksning af 1. omgang stopper kamplederen opgøret! Vinderen er Rudy Markussen på knockout!

Sådan cirka lød de nøgne fakta fra stævnespeakeren, da Rudy Markussen lørdag aften vendte tilbage ved Nordic Fight Night i Arena Nord i Frederikshavn.

Se også: Kanon-comeback: Rudy på knockout i 1. omgang!

Modstanderen hed i denne omgang hverken Sven Ottke, Danilo Häussler eller Patrick Nielsen, han var ikke i nærheden af nogen af de herrers niveau.

Men nu står der står win på rekordlisten ud for opgøret med georgiske Ramazi Gogichashvili (19-6-2, 9 KO). Det sidste var på papiret en selvfølge, men efter tre års boksepause på grund af en diskusprolaps var det en meget spændt Markussen (39-3, 26 KO), der gik rundt i omklædningsrummet og gjorde sig klar til kamp hen under midnat lørdag aften.

- En kamp er bare noget andet end træning. Jeg vidste ikke, hvordan jeg ville reagere deroppe, og jeg kunne også godt mærke, at jeg skulle lige indstilles, og så bum …

- Så var han også færdig, sagde en lettet Markussen, der efter midnat fik sig en fadøl i presserummet at falde ned på.

Se også: Klar til Rudy: Patrick vandt på giftigt kropsslag

- Vi havde snakket om, at ham der (Gogichashvili, red.) vidste, jeg havde været væk i tre år, han ved, jeg er 38. Så hans chance var at gå ud med nogle store slag, slå hårdt. Han ville vise, at han var yngre end mig, og at han ville det her.

- Men jeg vidste også, at han var pisse åben for det højre hook, så lige så snart, jeg ramte ham, røg han jo i gulvet. Jeg synes faktisk, han var klar til at blive stoppet den første gang, han går ned.

- Jeg havde det godt deroppe. Mit forløb har været godt, træningen, kosten. Publikum tog godt imod mig, og jeg lever op til mit navn som hardhitter. Altså, jeg kan slå folk ud, det er det, jeg lever af, sagde Markussen.

Patrick Nielsen kan også slå folk ud ... se hans KO-sejr lørdag aften her:

Nu kan ’Hardhitteren’ begynde at planlægge et længere træningsforløb frem mod kampen mod Patrick Nielsen, der formentlig først bokses om tre måneder.

- Vi har nogle planer. Vi tager på noget træningslejr, jeg har nogle sparringspartnere, en russisk sparringspartner, som også har nogle gode kontakter til højrefodsboksere. Jeg har allerede trænet mod højrefodsboksere i to måneder, koncentreret, målrettet mod Patrick.

Se også: Patrick udvandrede før Rudy-kamp

Markussens gamle træningskammerat og konkurrent fra ungdomsårene i CIK på Christianshavn, Mikkel Kessler, kan også snildt agere højrefodsbokser, hvis det skulle være. Kessler har ganske vist stoppet karrieren, men grundformen fejler med garanti ikke noget intet. Kessler træner ofte i sit eget center i Dragør, hvor mange boksere kigger forbi for at træne og sparre.

Der er blot et lille problem med den idé:

- Mikkel sparrer ikke mere. Men vi har da snakket sammen. Vi har også haft nogle møder med hensyn til træning. Men det er ikke aktuelt lige pt. Det kan måske blive det, jeg ved det ikke. Men vi er gode kammerater, og vi snakker om tingene.

Se også: Kessler-lærling tilbage med sejr

Har I snakket om Patrick, og om hvordan, han skal bokses?

- Ja-ja.

Sådan så de ud engang. Rudy Markussen og Mikkel Kessler sammen med Kabary Salem og Julio Cesar Green. (Foto: Lars Poulsen)
Sådan så de ud engang. Rudy Markussen og Mikkel Kessler sammen med Kabary Salem og Julio Cesar Green. (Foto: Lars Poulsen)

Hvad er I kommet frem til?

- Altså, hvis man så Patrick mod ham russeren i Moskva, så … Patrick kan jo ikke lide at blive presset. Og ham russeren er jo meget mindre, han er ikke halvt så stærk som mig. Jeg forstår ikke den kamp. Det var det samme, da jeg stod og kiggede ud i salen i dag, mens Patrick boksede. Han har ikke rigtigt bund i slagene, lød det fra den 38-årige, der om tre måneder skal se, om han kan tage den 24-årige i skole – eller om det bliver omvendt.

Se også: Kassem slog modstander helt rundtosset

I første omgang var Rudy Markussen bare lykkelig for at være tilbage i ringen. Med en lille overraskelse i ærmet til alle, inklusive den gruppe folk, der med træner Kenneth Svensson i spidsen var med CIK-bokseren i Frederikshavn: En ny indmarchsang, den nok så bekendte ’Midt om natten’.

- Hvaaaa’ – kunne i lide Kim Larsen?! Der tog jeg røven på jer! Den fik salen med! råbte Markussen ud i lokalet, før der blev lukket og slukket i Arena Nord.

Se også: Dennis Ceylan et skridt nærmere titelkamp

35 kommentarer
Vis kommentarer