Folketingskandidat får smertefuldt hug i sækken

Özkan Ekiz fra Radikale Venstre mødte tilfældigt Patrick Nielsen hos en fælles bekendt - det gav et blåt mærke

Følg Boksning

Den nyopstillede folketingkandidat Özkan Ekiz stillede beredvilligt op til en mavepuster, da han for en uge siden tilfældigt mødte bokseren Patrick Nielsen hos en fælles bekendt på den københavnske Vestegn.

Det kom der et seriøst blåt og gult mærke ud af, for Patrick Nielsen var så uvenlig at slå den radikale politiker lige i solar plexus på kanten af brystkassen.

- Vi er begge vokset op i Albertslund og kender mange af de samme mennesker, så da jeg mødte ham hos en fælles bekendt, der har et autoværksted, stillede jeg da gerne op til en mavepuster, fortæller den 31-årige politiker.

Patrick Nielsen: Gider ikke tænke på Rudy

- Jeg kan da godt afsløre, at han slår hårdt. Men det begyndte først rigtig at gøre ondt efter nogle dage.

- Jeg havde så travlt med valgkampen, at jeg ikke tænkte på det i nogle dage. Men så mærker jeg det, og der tænker jeg så: 'Hvad fanden er det?', fordi jeg har fået et stort blå og gult mærke der, hvor han har ramt mig. Jeg har det endnu, fortæller politikeren en uge efter episoden.

Özkan Ekiz har prøvet noget lignende i politik - en slags mavepuster. Det hører med til jobbet.

- Den bedste sammenligning, jeg kan komme i tanke om, er nok en borger, jeg møder en dag, da jeg står på gaden og deler flyers ud. Vi snakker lidt om folkeskole, om sundhed, om undervisning. Jeg er lærer til daglig, så det er nogle af de ting, jeg ved noget om.

Micki Nielsen bokser særdeles rutineret mand

- Så stiller han mig et spørgsmål om frihandel, som jeg simpelthen ikke kan svare på. Det må man jo også nogle gange indrømme som politiker. Så må man gå hjem og læse op på det. Jeg er jo ikke Per Stig eller Holger K. Nielsen, som har 30-40 års erfaring og har styr på alt, erkender Ekiz.

Hvorfor stiller du op til et slag i sækken fra en professionel bokser?

- Han spørger, om jeg er frisk på en mavepuster. Det var jeg da. For jeg ville gerne vise, at der gælder det samme i politik som i boksning: Det handler om at rejse sig igen, når man har fået et slag, siger den forslåede politiker.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+